Mobil

Összefog a Google és a Lenovo, de mi a fene az a Tango?

A kínai cég is bekapcsolódik a Google nagyszabású projektjébe, ami egy telefonba helyezhető 3D szkenner elkészítését célozza.

A Google és a Lenovo nem borít minket információs cunamiba a közös munkájukat illetően, így csupán annyit tudunk, amennyit egy kép erejéig megosztottak a nagyközönséggel, miszerint január 7-én valami nagyon speciális bejelentést tesznek a CES 2016-on, mégpedig a Project Tango kapcsán, és ennyiben ki is merül minden.

“A mobileszközöknek látniuk és navigálniuk kell a világban, ahogy azt mi csináljuk”, hirdeti a kép, amiből néhányan arra következtetnek, hogy valamilyen hardveres bejelentés következik, és talán az fog kiderülni, hogy a Lenovo gyárthatja a Project Tango eszközöket.

project tango ces

Azoknak pedig, akik nem ismerik a Project Tangót, annyit érdemes tudni, hogy a munka 2014-ben kezdődött, és míg eleinte csak Nvidia alapú táblagépként működött, tavaly nyár végén már arról lehetett hallani, hogy telefonok is bekerülnek a körbe. A fejlesztés célja, hogy a mobileszközökbe bekerüljön egy 3D szkenner, mely a kamerát és a szenzorokat használva képes a körülötte lévő teret letapogatni, valahogy úgy, mint ahogyan az Xbox Kinect is teszi, ám a különbség az, hogy a Project Tango esetében a szkenner elfér egy mobiltelefonban is, így megszűnik a helyhez kötöttség.

project tango_telefon

A telefon egy ideig még biztosan nem kerül tömeggyártásba, de egy 200 darabos tesztkontingens révén hamarosan megtudhatjuk, hogy mennyire jön be a zsebszkenner az építészeknek, designereknek, 3D grafikusoknak, akik a segítségével pillanatok alatt 3D-s modelleket kapnak a belső terekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik