Mobil

Furcsa hiba bukkant fel a Nexus telefonokon

Morgolódnak a Nexus tulajdonosok, mert szinkronizálási problémáik akadtak. Senki se kezdje magától javítani, érkezik a frissítés.

Ha Murphy szemléletét vesszük alapul, azért jó a modern technika, mert minél bonyolultabbak a dolgok, annál több hibalehetőség rejlik bennük. Ez manapság sok helyen igaznak tűnő megállapítás akár hardveres, akár szoftveres problémákkal kapcsolatban, és igaz ez az okostelefonok világára is, ahol most éppen a Nexus felhasználókat szerencsélteti egy fura kellemetlenség.

Többen ugyanis arról számoltak be, hogy nem működik az Inbox és a Gmail szinkronizálás, amiről a Google Nexus Help Forum felhasználói és az AOSP Issue tracker kellemetlenségfigyelő oldalai is írnak, ebből tehát arra lehet következtetni, hogy nem csak elszigetelt esetekről van szó, hanem elég sok tulajt érint a hiba. Egyikük így fogalmaz: “küldök magamnak egy tesztüzenetet, de a Nexus 6P-m csak hosszú órák múlva értesít arról, hogy e-mail érkezett, míg a Nexus 9-em, illetve a régi OnePlus One továbbra is azonnal csipog róla. Mindegyik eszközömön ugyanazt a Gmail beállítást használom, és mindegyiken be van kapcsolva a szinkronizálás is, de a 6P-n csak manuálisan működik”.

nexus 6p

Mit lehet ilyenkor tenni? Többen megpróbálkoztak azzal, hogy törölték a Google fiókjukat a telefonról, és újraregisztrálták, míg mások a cache ürítésétől várták a megváltást, de ezek a trükkök sem működnek, ám remélhetőleg hamarosan megoldódik a probléma, mert a Google már tud róla. Akit eddig nem érintett a dolog, most már nem kap hibás frissítést, aki viszont szintén ezzel a problémával küzd, remélhetőleg nemsokára update formájában oldják meg neki, ezért senki se kezdje házilag átberhelni az érintett Nexusok beállításait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik