Mobil

Samsung processzor lesz a következő Lenovo telefonban

Mint a kakukk a fészekben: a Samsung nem csak saját androidos mobiljaiba szállíthat processzorokat, ezzel még jobban meghódítja a piacot.

Néhány napja már tudjuk, hogy a Samsung egy új mobilos processzort bütyköl, melynek az Exynos 8890 nevet adja, illetve iparági híresztelés szintjén létezik egy Exynos 8870 jelzésű változat, ami valamivel alacsonyabb órajelen érkezik, ennek viszont van még egy külön specialitása: a Samsung a többi mobilgyártó számára készíti.

A kínai pletykafészeknek tekinthető Weibón megjelent bejegyzés szerint a Lenovo ezzel a 8870-nel kívánja szerelni soron következő csúcsmobilját, de ennyiben ki is merül minden, amit tudni lehet, hiszen annak ellenére, hogy olykor a pletykák is meglehetősen pontosak, most semmiféle susmus nincs a specifikációkat illetően. Annyit lehet sejteni, hogy a Samsung saját eszközeibe szánt 8890-es chipjéhez hasonlóan itt is nyolc mag dolgozik, amelyből négy felel a hardverigényes alkalmazások futtatásáért, míg négy másik gyengébb teljesítménnyel, de jóval kisebb fogyasztással akkor veszi át az irányítást, ha a telefon csak valamilyen alapvető dolgot végez (például telefonálunk, üzenetet írunk, levelezünk vagy internetezünk).

meizu

A kínai Meizu egyébként jó tapasztalatokkal rendelkezik az Exynos 7420-szal, tehát ők jó eséllyel maradhatnak a koreai gyártónál, és továbbra is Exynos procival dolgozhatnak, hiszen bevált nekik, mint ahogyan másoknak is bejöhet a piacon. A hír igazából azért fontos, mert az androidos piacon általában független gyártók processzorait használták eddig – független alatt itt azt értjük, hogy a chipeket gyártó Qualcomm, vagy épp az Intel nem gyárt saját telefont. Így viszont a Samsung ügyesen növelheti mobilpiaci részesedését, hiszen ha valaki jövőre vesz egy Exynos chipre épülő bármilyen egyéb mobilt, tulajdonképpen akkor is félig-meddig Samsungot vásárol. Ügyes taktika.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik