Mobil

A HP is akar egy szeletet az okostelefonos tortából

A telefonos piacon jó ideje inaktív gyártó rögvest egy csúcstelefonnal toppanna be a piacra.

A HP nevének hallatán leginkább PC-k, nyomtatók, vállalati informatikai megoldások jutnak eszünkbe, és bár a vállalat annak idején megpróbálkozott a mobilpiacra is betörni, eléggé randa bukás lett a vége. Konkrétan az történt, hogy olyan sokáig szöszmötöltek a saját WebOS nevű mobil operációs rendszerükkel, míg a teljes piac el nem húzott mellettük iPhone-ostul, Androidostul és mindenestül, a HP pedig majdnem felszámolta a teljes PC-s részlegét is, amit a szakadék széléről kellett visszarángatni.

Azóta a WebOS-t eladták (mostanában épp az LG készít erre a rendszerre építve okostévéket), a HP pedig PC-s szinten is inkább az üzleti modellekre koncentrált, viszonylagosan távol tartva magát a mobilos világtól. Most viszont arról szólnak a hírek, hogy a vállalat visszatér a kézikütyük világába: egy Windows 10-es telefonon dolgoznak, ami a HP Falcon nevet viseli, és a bemutatójára a Mobile World Congress folyamán kerülhet sor, februárban.

hp telefon

Annak ellenére, hogy semmiféle hivatalos információ nem látott még napvilágot, a folyton fülelők úgy tudják, a készülő telefon nem lesz híján a szükséges erőnek, hiszen 5,8 hüvelykes QHD kijelzője alatt Snapdragon 820 chipset, valamint 2 GB RAM lapul majd, míg a hátoldalra egy 20 megapixeles kamera kerül. Az előlapi lencse sem panaszkodhat, ott ugyanis 12 megapixeles egységet találunk, a felvételeket pedig a 64 GB-os háttértárra rögzíthetjük.

Amennyiben igazak a pletykák, úgy nem kétség, hogy a HP Falcon simán megelőzi a Microsoft jelenlegi csúcskészülékét, de valójában ez egyáltalán nem baj, mert legalább egy újabb opcióval gazdagodik a Windows 10-es eszközöket kedvelők vásárlási lehetősége. Már csak egy hivatalos megerősítés hiányzik…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik