Mobil

A HTC bejelentette a prémium X9 modellt

Megmutatta magát a HTC legújabb fenegyereke, ami a fém házban egészen szimpatikus erőt mondhat magáénak.

Az elmúlt hetekben számtalan pletykát olvashattunk mobilos fronton, így többek között azt is, hogy a HTC hamarosan valami újdonságot mutathat be. Ez addig bukkant fel folyamatosan a különféle portálokon, míg a cég úgy döntött, hogy elég a találgatásból, itt az idő konkrétumokról beszélni, ezért lerántotta a leplet a HTC One X9 modellről, ami a csúcskategóriában száll versenybe a vásárlók kegyeiért.

htc one x9_1

A HTC legfrissebb rombolója 5,5 hüvelykes kijelzővel érkezik, ami természetesen 1080p-ben kínálja a látnivalót, azért pedig, hogy ne csak a kinézet legyen prémium, de az érzés is, fémházat kapott a szerkezet, amiben ott lakik egy MediaTek X10 nyolcmagos processzor, valamint 3 GB RAM. Háttértárként 32 GB szolgál, mely természetesen microSD-vel többszörösére bővíthető, hogy legyen hely az étel- és cicafotóknak (amennyiben a kettő nem ugyanaz), amiket 13 megapixeles kamerával rögzíthetünk.

htc one x9_2

Azt viszont még nem tudni, hogy a HTC One X9 operációs rendszere Lollipop lesz-e vagy megkapja a 6.0-t, de ha abból indulunk ki, hogy a One A9 is Marshmallow-val érkezett, akkor jó eséllyel a most bejelentett eszközön is ezzel a verzióval találkozhatunk. Arról sincs információ, hogy a kínai megjelenés után mikorra várható, hogy a telefon másutt is a boltokba kerül, de biztosak vagyunk benne, hogy hamarost ezt is megtudjuk, és akkor majd jól megírjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik