Mobil

A földkéreg egyik leggyakoribb eleméből készülhet a Samsung Galaxy S7 háza

Strapabíróbb és könnyebb, ellenben drágább lehet a Galaxy S7 olyan fémházzal, ami nem a gyakran használt alumíniumra épít.

Sikerült egészen misztikusan megfogalmazni, hogy miből is lesz a Samsung Galaxy S7, de valamit be kell dobni a várakozó népnek. Korábbról azt már tudjuk, vagy inkább tudni véljük, hogy kinézetben nem lesz sok különbség a Galaxy S6-hoz képest, hardveresen viszont annál inkább, de minket most nem is ez érdekel. Sokkal inkább az, hogy míg a gyártók általában az alumíniumban gondolkodnak amennyiben úrias megjelenésről van szó, addig a Samsung megpróbál valami mást is bevetni. A legfrissebb pletykák szerint ugyanis a Galaxy S7 esetében magnézium borításban gondolkoznak. Kérdés, hogy mindez mégis miért lenne jó a felhasználók számára?

magnezium

Egyrészt a magnézium váz hasonló tulajdonságokkal látná el a telefont, mint az alumínium, már ami a rugalmasságot és az erőt illeti, másrészt viszont könnyebb, aminek az előnyeit nem kell ecsetelni. Ugyanakkor a magnézium ház jobban elnyeli a vibrációt és a durvább ütéseket, miközben kevésbé van hatással a rádióhullámokra, tehát összességében egy könnyebb, ugyanakkor ellenállóbb külsőt kaphat a telefon, bár külalakban nem lehet nagy különbséget észrevenni a magnézium és az alumínium között. Van azonban egy hátránya, mégpedig az, hogy az újítás drágább lehet, ami megmagyarázza azt is, hogy nyilvánvaló előnyei ellenére miért nem alkalmazták eddig a magnéziumot, legalábbis a telefonok esetében, mert a csúcskameráknál nem szokatlan megoldás.

Nem tudni, hogy az egész pletykából mennyi az igaz, de remélhetőleg legkésőbb február tájékán már többet tudunk majd a készülőben lévő Samsung zászlóvivőről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik