Mobil

Most kiderül, mennyien dolgoznak az iPhone kameráján

Tudja ön, hogy mennyien látogattak ki a Vasas-Puskás Akadémia FC meccsre? Akkor ebből vonjon ki 150-et, és megkapja, hogy mennyien dolgoznak az iPhone kameráján.

Rengeteg olyan szám van, amire alapvetően kíváncsiak vagyunk, legyen szó távolságról, sebességről, vérnyomásról, bicepszről vagy bármilyen más méretről, de az valószínűleg viszonylag ritkán üt szöget a fejünkbe, hogy vajon hány ember kell egy iPhone kamerához, de ha valaki mégis emiatt aludt volna eddig nyugtalanul, akkor most itt a válasz.

A CBS 60 Minutes című másorának egyik friss epizódjában az Apple állt a fókuszban, ahol néhány lényegtelen információ mellett elhangzott egy-két közepesen érdekes is, így többek között az, hogy mennyien dolgoznak az iPhone kameráján. A Graham Townsend vezette, mérnökökből és más specialistákból álló csapat összesen nyolcszáz főre rúg, amiből egyébként könnyedén kiszámítható az is, hogy mennyien voltak a bevezetőben említett Vasas-Puskás Akadémia FC meccsen. A műsorban mást is meg lehetett tudni az Apple telefonjának kamerájáról, így például azt, hogy 200 különálló alkatrészből tevődik össze, illetve komoly teszteken megy át az egység annak érdekében, hogy a felhasználók a lehető legjobbat kapják.

iphone camera

A szimulációk során szélsőséges körülmények között kell teljesítenie a kamerának, de itt nem arra kell gondolni, hogy sarkvidéki hidegben kínozzák, hanem naplementét vagy éppen fényszűkében lévő belső helyet imitálnak a mérnökök, és megnézik, mire képes a fényképező így. Townsend azt is elmondta a műsorban, hogy tudják, a versenytársaik hasonlóképpen járnak el, de az Apple esetében már a csapat puszta mérete is megmutatja, mennyire fontos a cég számára a minőség.

Ettől függetlenül mindezek tükrében nagyon kíváncsiak lennénk arra, hogy a konkurens gyártóknál hogyan alakulnak a számok, mert ha történetesen kiderülne, hogy a Samsung a 800 fő duplájával, a Huawei meg mondjuk 10 000 kínai mérnökkel dolgozik, akkor rögvest másképp festene a dolog.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik