Mobil

Ünnepi hangulatba került a Facebook Messenger

A Messenger megkönnyíti számunkra a fotók küldését, hóesésbe borítja az üzeneteket, és hógömböt varázsol a barátaink fejéből.

Nincs nap Facebook hír nélkül, így most éppen a Messenger kapcsán történtek fejlesztések, melyek kimondottan az ünnepekre lettek kihegyezve, mivel a közösségi oldal üzemeltetői úgy gondolják, hogy ilyenkor a szeretteink és a barátaink kerülnek a középpontba.

Első körben bekerült a Messengerbe a Photo Magic, mely röviden és tömören arra szolgál, hogy a rendszer felismeri a cimborákat a képen és felkínálja annak lehetőségét, hogy mindössze két érintéssel meg tudjuk velük osztani az állóképben rögzített valóságot. A be-és kikapcsolható funkcióról a Facebook elmondta, hogy egy hónapig tesztelték, és pozitív visszajelzéseket kaptak, egyébként pedig havonta több, mint 9,5 milliárd képet küldenek a felhasználók a rendszeren keresztül.

newsroom-2-customization

De nem csak a képes részleg kapott némi újítást, hanem maga a Messenger kezelőfelülete is testre szabhatóbbá vált, így különböző színeket variálhatunk az egyes beszélgetésekhez, melyekhez hangulatjeleket, beceneveket társíthatunk, a változásról pedig a beszélgetésben érintett másik fél (vagy felek) is értesül(nek).

Végezetül meg kell említeni a “Legyen hó” fejlesztést is, amiből vaslogikával ki lehet következtetni, hogy masszív hóesésbe borítja a Messengerünket, amennyiben egy mikulást, karácsonyfát, vagy valamilyen havas matricát küldünk beszélgetőtársunknak.

erica_snow_fall

Ez a télies hangulatú extra a chatfejeket is érinti, legalábbis akkor, ha Android rendszert használunk, mert ilyenkor azok egyfajta kis hógömbbé változnak, akinek pedig még ez sem elég, annak ott a Jégvarázs matricacsomag, benne Elza, Olaf, és a többiek. Ezzel kíván nekünk boldog karácsonyt a Facebook, és benne a Messenger. Köszönjük szépen!

rich_snow_globe  jen_confetti_globe

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik