Mobil

Mégsem pusztul el a világ: angolról emojira fordít egy új app

Húsba vágó problémát sikerült végre megoldani, és még csak brit tudósok sem kellettek hozzá.

Mindig jó érzéssel tölti el az embert, amikor a világ megmenekül, és ez most pontosan egy ilyen pillanat, hiszen végre megjelent egy olyan fordító alkalmazás, ami egy eddig méltatlanul elhanyagolt területet helyezett a fókuszba, mégpedig az emotikon, vagy ha úgy jobban tetszik, az emoji világát. Tetszik tudni, ezek azok a kis ikonocskák, amikből régen csak pár szmájli volt (a sima, a szomorú, meg a kacsintós), mára azonban lett belőlük sok ezernyi, és kifejezhetünk vele gyakorlatilag mindenféle érzést, történést, gondolatot.

speakemoji

Mai rohanó világunkban (igen, leírtuk a mára rendelt közhelyet) már mindenki mindent egy pillanat alatt akar lezavarni, legyen szó étteremről, szervizről, postáról, avagy szexről, de ugyanígy igyekszünk az írott kommunikációban is rövidíteni. Eme feladatra pont kapóra jön az emoji, ami egyetlen ikonnal mutatja meg aktuális érzéseinket, hangulatunkat, de akár többszavas mondatokat is helyettesíthet egyetlen ilyen kis képecske. Eddig azonban mindig mechanikusan végeztük a hangulatjelek elhelyezését, és soha nem használtunk semmilyen gépesített megoldást, most viszont végre vége a nélkülözésnek, hála a SpeakEmoji alkalmazásnak, melynek használatakor egyszerűen bele kell beszélnünk a mikrofonba, és a szoftver máris fordítja a mondandónkat, ami explicit oldalon emotikonokként jelenik meg. Az eredményt azonnal küldhetjük Facebookon, Twitteren, Messengeren, avagy e-mailben, mint ahogyan ugyanezen metódus mentén fogadhatunk üzeneteket, de ilyenkor a dekódolás már ránk marad, mert visszafelé nem tud fordítani a rendszer.

Vitathatatlanul vicces és szórakoztató megoldás, amit bárkinek érdemes kipróbálni, és kimondottan élvezetes, amikor megpróbáljuk a nekünk küldött üzeneteket megfejteni, ami néha ki tud fogni az emberen. És a világ újra megmenekült, hála a Pindúr Pandúroknak a SpeakEmoji alkalmazásnak, ami Androidon és iOS-en érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik