Mobil

Brutális erőgép lesz a Huawei Mate 8

Kifejezetten erős hardver került az új kínai csúcsmobilba, amely a szemnek is kellemes. Már csak a zsebnek legyen az, és nyert is.

Megérkezett a kínai veszedelem, a konkurenciát felzabáló, a csontot pedig elegánsan félreköpő erőgép, melyet Huawei Mate 8 néven emlegetnek. Rendben, a felvezetés kicsit hatásvadászra sikerült, valóban komoly hardver dolgozik a burkolat alatt, hiszen elég csak a saját fejlesztésű Kirin 950 processzorra, valamint az i5 társprocesszorra gondolni, melyeket egy 4000 mAh-s akkumulátor szolgál ki, tehát az erőre és a munkabírásra nem lehet panaszunk.

Mindezek mellett természetesen a csúcsmobilok egyéb jellemzői is szerepelnek a Mate 8 repertoárjában, hiszen a telefont hathüvelykes full HD 1080p-s Gorilla Glass 4 IPS-NEO LCD kijelző, 3 GB RAM, és 32 GB háttértár jellemzi, de kiviteltől függően belefuthatunk 64/128 GB-os és 4 GB RAM-os modellekbe is. Nem hiányozhatnak az olyan, legújabb kori divatnak megfelelő kiegészítők sem, mint az ujjlenyomat-olvasó, vagy a hátlapon található 16 megapixeles OIS dupla ledes vaku, illetve még előre is jutott egy 8 megapixeles, 1080p felbontású videókat rögzítő egység.

huawei-mate-8-b

Van még 3G, 4G hálózatunk is, és ha nem probléma, a sávok felsorolásától eltekintünk, illetve a manapság már az alsó kategória legolcsóbb darabjaiban is alapértelmezésnek számító GPS (Glonass, BDS, A-GPS), illetve gyorsulásérzékelő, iránytű, valamint giroszenzor. Ja, és majdnem elfelejtettük, természetesen Marshmallow üzemel rajta, ha már egyszer a Huawei úgyis az egyik első lehetett a legújabb Androiddal dolgozó gyártók közül a Nexus 6P esetében. Egyébként, ha már Nexus 6P, a készülék sokban hasonlít a Google számára készült referenciamobilhoz, külsőre sajnos lehagyták róla a birodalmi rohamosztagosok sisakjára emlékeztető hátsó csíkot a kamera körül.

Ahogy a felsoroltakból is látszik, valóban nem kispályáznak a kínaiak, és a Huawei Mate 8 eléggé rendben van hardveresen, már csak az a kérdés, milyen árcédulát kap majd az új tigris. Ha a Huawei viszonylag agresszív árazási politikáját folytatja, könnyen lehet, hogy ez a modell erősen becsúszik az Apple és Samsung csúcsmobilok alá, ami komoly érv lehet a vásárlók szemében.

huawei-mate-8-c

Ajánlott videó

Olvasói sztorik