Mobil

Mostantól mindennel együttműködik az iOS

Vége a Lightning csatlakozó különcködésének, mostantól közvetlenül (illetve egy kics közdarabbal) rádughatjuk az USB-s kamerákat a sznobofonra.

Nemrég adta ki az iOS 9.2-es frissítését az Apple. Persze, stabilabb lesz a rendszer, befoltozták a biztonsági réseket, amikről még nem is tudtunk, bla, bla, bla. De mégis mitől hangos az internet? Attól az új funkcióról, hogy mostantól a készülékeken található Lightning aljzathoz használhatunk olyan USB adaptereket, amelyek segítenek az iPhone-oknak és iPadeknek külső eszközökkel együttműködni.

Ez például jelentheti azt, hogy ha mondjuk csináltunk valami überprofi fotót egy csilliárd megapixeles, csodaobjektíves fényképezőgéppel, akkor többé nem kell trükközni a kép megosztásával úgy, hogy először a gépet rákötjük a notebookra, átmásoljuk a fényképet, majd onnan valamilyen módon a telefonra küldjük. Ugyan már, ez mostantól annyira a múlt. A Lightning csatlakozóba biggyesztünk egy USB adaptert, amire rádugjuk a fényképezőgépet: ekkor felugrik a Fotók app, amiben máris kiválaszthatjuk, milyen fotókat, videókat szeretnénk importálni az iPhone / iPad alá.

Aztán persze úgyis mindenki kiinstagramozza őket 1050×1050 pixelre butítva, amire még rá is dob valamilyen lakossági szűrőt, de ezt persze hagyjuk is.

A lényeg, hogy 29 dollárért máris bárki megveheti a fényképezőgépekkel együtt használható USB-Lightning adaptert, ami persze nagyjából annyira lehet bonyolult, mint egy technikaórán összeforrasztgatott NYÁK, de legalább kicsi, fehér, és Apple logós csomagolásban érkezik, szóval a hülyének is megér tízezer forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik