Mobil

Instagram segítségével lopta a lányok bugyijait

Íme egy újabb példa arra, hogy fogalmunk sincs, milyen problémákat okozhat, ha az egész életünket feltesszük az Instagramra.

Facebook, Twitter, Instagram: ezek mind-mind olyan alkalmazások, amelyeken az egységsugarú felhasználó simán, gondolkodás nélkül megad olyan adatokat, amikből aztán csak az nem derít ki egyébként titkolni szándékozandó dolgokat, aki nem akar. Elég a Facebookra kiposztolt nyaralási fotókra gondolni, ahol az egész család boldogan lubickol a görög tengerparton, és ha vagyunk olyan felelőtlenek, hogy nem állítottuk be normálisan a bejegyzéseink és fényképeink láthatóságának korlátozását, akkor jelentősen nő az esélyünk arra, hogy mire hazaérünk a megérdemelt pihenésből, értékeinket szorgos kezek már eltávolították a lakásunkból.

A tengerentúlon ismét egy különleges esetet derített fel a rendőrség, melyben az elkövető az Instagram helymeghatározási adatait használta fel rút tettének elkövetéséhez: így sikerült ugyanis egyetemista korú lányok lakhelyeit megtalálnia, és onnan többek között iPadet, tévéket, valamint bugyikat és melltartókat eltulajdonítania. A 44 éves Arturo Galvan a fullertoni (Kalifornia) rendőrség közleménye szerint háromórás keresést követően akadt fent a járőrökön, és hamarosan kiderült, hogy a férfi még a lányokat ábrázoló bekeretezett fotókat is zsákmánynak tekintette, hogy az ékszerekről már ne is beszéljünk. Az elkövető egyébként maga is családapa, akit odahaza három serdülő korú leány vár. Ismerve az amerikai törvénykezés szigorúságát, előfordulhat, hogy egy darabig hiába várják haza, mert a vád betöréses lopás, illetve „kukkolás”. Azonban emberünk jelenleg ismét szabadlábon van, tekintve, hogy letette a 200 000 dolláros óvadékot, ami azt jelenti, hogy vagy remekül fizet a használt női fehérneművel való kereskedés, vagy egyébként is volt otthon némi tartalék készpénz.

Számunkra azonban az eset legfőbb tanulsága, hogy igazán alaposan meg kell gondolni, milyen beállításokat használunk a közösségi oldalak alkalmazásaiban, illetve mindezek mellett ismét kiderült, hogy az Instagram nemcsak ételfotók közlésére alkalmas, hanem arra is, hogy áldozattá válhassunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik