Mobil

Az iPhone ronda akkus tokját cikizi az ASUS

Az Asus szerint pusztán egy ZenFone Max kell ahhoz, hogy tovább bírja a telefonunk, mint az akkumulátoros tokkal megtámogatott iPhone 6.

Néhány nappal ezelőtt jelent meg a hír, hogy az Apple piacra dobta a Smart Battery elnevezésű tokot, mellyel a 4,7 hüvelykes iPhone 6 és 6s további 25 óra beszélgetési idővel, 18 óra böngészéssel vagy 20 órányi videó bámulással ajándékozza meg a felhasználót, a tokba épített 1877 mAh-s akkumulátornak köszönhetően. Nem kellett azonban sokáig várni arra, hogy előkerüljön egy másik gyártó, aki kikacagja a 99 dolláros kiegészítést, hiszen az ASUS szerint mindez csak bolhacirkusz, mivel ott az ASUS ZenFone Max, ami eleve 5000 mAh-s akkuval rendelkezik, tehát kapásból tudja azt, amit az iPhone csak egy plusz százdolláros beruházás után. Mindez a számok nyelvén azt jelenti, hogy a ZenFone Max 37 órányi beszélgetést, 22 óra internethasználatot, és ugyanennyi filmnézést tud biztosítani (szemben a Smart Battery 25/18/20 órájával) anélkül, hogy bármi plusz kiegészítőt kelljen vásárolnunk.

Amit azonban mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a két telefon teljesen eltérő ligában játszik, hiszen nem az ASUS terméke Androidot futtat, ráadásul nagyobb, vékonyabb, és odabent egy Snapdragon 410 dolgozik, ami nem hasonlítható össze az iPhone 6s-ben ketyegő Apple A9-cel, melynek működéséhez értelemszerűen szaporábban kell hajtaniuk a mókusoknak a kereket, ami valamivel több delejt vesz igénybe.

Az összehasonlítás tehát nem feltétlen életszerű, és aligha képzelhető el, hogy egy almás felhasználót pont az ASUS combosabb akkumulátora fog a ZenFone Max felé csábítani, de vidámságfaktora mindenképpen van annak is, hogy pont egy (elvileg) előny mentén használja fel a számítástechnikából ismert cég az Apple telefonját arra, hogy a saját eszközét reklámozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik