Mobil

Valóban bivalyerős lesz a Samsung Galaxy S7

Minden évben hatalmas várakozás előzi meg a Samsung aktuális zászlóvivőjének érkezését, és garmadával jönnek az ilyen-olyan pletykák, kiszivárgott információk. Most éppen a teljesítménnyel kapcsolatban kaptunk egy fülest.

Persze, tudjuk, hogy a telefonok megítélésében csak egy szempont a sok közül, milyen erős processzor dolgozik a burkolat alatt. Viszont egy csúcsmodell esetében igenis fontos, milyen erőmű hajtja meg, hiszen a nagy felbontású kijelzőnek, az erőigényes appoknak és felhasználói felületnek, az extra funkciókkal felturbózott kameráknak kell a “vas”, ráadásul drága készülékeket általában olyanok vásárolnak, akik aztán az utolsó energiamorzsát is igyekeznek kipréselni belőlük. Épp ezért nem elhanyagolható tény, hogy a Galaxy S7-ben ketyegő Snapdragon 820 bizony kifejezetten nagyot villant a teszteken.

Alig egy hete látott napvilágot a Snapdragon 820 benchmark eredménye, miszerint a Samsung Galaxy S7-ben feltételezett SoC az egymagos teljesítménytesztben 2300 pontot ért el, most pedig itt egy újabb eredmény azoknak, akik a számok bűvöletében élnek. A legutóbb kiszivárgott információk szerint – melyek egy megbízhatónak tartott kínai forrásból származnak – a Samsung Galaxy S7-ben a gyártó megnövelt órajelet fog alkalmazni, ezzel még jobb teljesítményt biztosítva, sőt, már le is tesztelték a megoldást. A combosabb Snapdragon 820 egymagos tesztben 2456 pontot, míg multi-core teljesítményben 5243 pontot mondhat magáénak, ezzel pedig előbbiben megközelíti az Apple A9-et, míg utóbbiban le is hagyja azt.

Apró szépséghibája a dolognak, hogy a megnövelt teljesítmény növeli a felesleges hő képződését, melyet a Samsung egy hűtéscsővel próbál semlegesíteni, illetve vannak ötletei arra is, hogy miként kellene a fogyasztást a megfelelő szinten tartani. A melegedés egyébként nem ismeretlen a Qualcomm egységek esetében, hiszen a Snapdragon 810-nél pont ez a tényező volt az, ami több gyártót is elriasztott a használatától, éppen ezért a cég erőteljesen optimalizálta az aktuális CPU működését. Jelenleg úgy tudni, hogy nem minden Galaxy S7 fog majd Snapdragon 820-at kapni, mert régióktól függően Exynos 8890 chipset is lehet a burkolat alatt.

A magunk részéről kíváncsian várjuk, hogy mit hoz majd a legújabb Samsung csúcsmobil, és ez mire lesz elegendő a kötelezőnek nevezhető Samsung-Apple táborok számára egymás telefonjainak leszólásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik