Mobil

5+1 kiváló telefonos app, amit magával vihet a vécére

Lássuk be, az okostelefonok egyik igen népszerű felhasználási területe a mellékhelyiség. Olyan appokat mutatunk, amelyek segítenek átvészelni a kuporogva töltött időt.

Mit csináltak az emberek a vécén az okostelefonok előtt? Persze akkor is volt megoldás az idő minőségi eltöltésére, Népsport, Háború és béke, és ha véletlenül elfelejtettünk bevinni valamilyen olvasnivalót, mindenki elkezdte olvashatni a légfrissítő összetevőit a címkén. Az érintős telefonok azonban elférnek a zsebben, sőt, a legtöbb felhasználó eleve ott tartja magánál, ezért akkor is velünk van, amikor elvonulunk a napi kötelező ücsörgésre.

Persze az egyértelmű választásokat kihagyjuk, hiszen a Facebook vagy az e-mail kliens úgyis minden telefonon alapból fut, de mi a helyzet akkor, ha valami izgalmasabbra vágynánk? Nézzünk tehát öt olyan appot, ami garantáltan elvonja a figyelmet az altáji történésekről!

Nyomja a gázt (is)!

A Hill Climb Racing egy hihetetlenül egyszerű kis játék. Egy jobbról balra scrollozó pályán pöföghetünk kisautónkkal, és mindössze két gombot kell használnunk az irányításhoz: a jobb oldali pedálra “taposva” gázt adunk, a bal oldalival fékezünk és tolatunk. Ez a két pedál szolgál az ugratások közben az autó egyensúlyának megtartására is. Az ingyenes játékban a versenyekért kapott pénzből fejleszthetjük, vagy lecserélhetjük a járművünket, és újabb, egyedi sajátosságokkal bíró pályákat is elérhetünk.

Letöltés: Android / iOS / Windows Phone

Csináljon valami szépet (is)!

Oké, tudjuk, Instagram. De azért lássuk be, a Facebook által megvásárolt fotómegosztónak vannak határai, a beépített szűrők mellett ugyan már vannak elérhető segédalkalmazások is, amelyekkel például több képből állíthatunk össze valamilyen kollázst, de azért még mindig lehetnek megvalósítatlan ötleteink.

A Photo Editor Pro-ban szintén megvannak az előre beállított szűrők, de emellett javíthatunk a képek megvilágításán, fókuszán, felruházhatjuk őket valamilyen stílusos szöveggel, képkerettel, vagy matricával. Saját szelfijeinkről eltüntethetjük a virító pattanásokat és egyéb egyenetlenségeket, de a vaku áltla bepirult szemet is normalizálhatjuk. Lehetőség van a képek átméretezésére, forgatására, és akár tükrözésére is. Szóval az app nevében megbújó Pro valóban egy profi, de könnyen használható mobilos fotószerkesztőt takar.

Letöltés: Android / iOS / Windows Phone

Randizzon, úgysem látják, hol van épp!

A Tindert lehet szeretni és kritizálni, de jelenleg ez az app a mobilos randi-alkalmazások királya. Elég összekötni a Facebook profilunkkal, és máris átszipkázhatjuk az öt legjobbnak tartott profilképet, aztán beírunk alá valami bölcs Coelho idézetet, és már mehet is a keresgélés. Az alkalmazásban megadhatjuk, tőlünk milyen messze lévő találatok érdekelnek, megadhatjuk az életkort, és persze azt, hogy milyen nemű partnert keresünk, és máris válogathatunk. Aki tetszik, elhúzzuk jobbra, aki nem, az mehet balra, és sose látjuk többet. A jobbra húzottak várólistára kerülnek, de nem kapnak értesítést arról, hogy kedveltük őket, egészen addig, amíg ők is eljutnak a mi profilunkig és jobbra húzzák. Ekkor aztán elkezdődhet a levelezés, és akár valami több is – csak arra figyeljünk, hogy a “mit csinálsz épp” kérdésre válaszoljunk valami ködösítést, ha tényleg a porcelánon kuporgunk.

Letöltés: Android / iOS

Irtson zombikat növényekkel!

Az egyik legnépszerűbb casual játék aktuális része továbbra is zseniális, és kifejezetten mobilos szórakozásra termett. A hihetetlenül cuki, és persze különféle képességekkel rendelkező zomkbikat most különféle időkben irthatjuk a fáraók korától a lovagi időkön át a jövőig, miközben a sorozatlövő borsótól a robbanó cseresznyéig mindenféle agyahagyott fegyvereket vethetünk be. A humor és a stratégia tökéletes keveréke a játék, ráadásul a folyamatosan frissülő pályák miatt jó időre lefoglalja majd a mellékhelyiségre járót. Ráadásul kifejezetten jó móka olyan lakótelepi vécékben játszani maximális hangerővel, ahonnan minden egyéb is kihallatszik a környező folyosókra vagy lakásokba. Egy erősebb csobbanás után a házba betörő zombik hörgése, valamint a “nooooooooo!” felkiáltás kifejezetten találó lehet.

Letöltés: Android / iOS

Ne hagyja elúszni az ötleteket!

Egy ismerősöm elmélete szerint azért támadnak a legjobb ötletek a vécén, mert az output tevékenységek révén vákuum keletkezik az emberben, ami bevonzza a kreatív megoldásokat. Tény, hogy az ücsörgés közben sokunknak jutottak már eszébe fontos dolgok, azonban papírból csak egyfajta van a közelben, írószerből meg semmilyen. Épp ezért érdemes valamilyen jóféle jegyzettümböt tartani a telefonon, amely mindig kéznél van. Az Evernote ráadásul nem csak egy egyszerű szövegbeviteli eszköz, szinkronizál a különféle eszközeink között, írhatunk vele sima jegyzeteken túl feladatlistákat és akár bonyolultabb szövegeket is, beszúrva webes cikkeket, fotókat. Ráadásul másokat is meghívhatunk egy-egy doksi szerkesztésére, csak ilyenkor mondjuk azt, hogy home office-ban dolgozunk, nekik nem kell tudniuk a főnöki porcelán ülőkéről.

Letöltés: Android / iOS / Windows Phone

+1: olvasson minket a legkisebb helyiségben is!

Ha már egyszer ilyen csillogóan értelmes és fenemód hasznos cikkeket közlünk a 24.hu-n, mint ez itt, miért ne vinné magával portálunkat alkalmazás formájában is? A webes nézet helyett egy kifejezetten ránk szabott felületen böngészhet a hírek és fajsúlyosabb anyagok között, ráadásul az app rögtön szól, ha valamilyen friss írás jelent meg, így nem marad le a világ történéseiről akkor sem, ha egy időre négy szűkös fal közé szorul.

Letöltés: Android / iOS / Windows Phone

Ajánlott videó

Olvasói sztorik