Mobil

Íme, egy pénztárca, ami nem hagyja, hogy elhagyjuk

Ez a pénztárca azonnal hisztizik, ha pár lépésnyi távolságba távolodunk tőle, sőt azt is jelzi, ha a telefonunkat készülünk magára hagyni.

A világban kétféle ember létezik: akinek van pénztárcája és akinek nincs. Az pedig vitathatatlan, hogy mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya, de a bukszapártolók esetében a legrosszabb, ami történhet, hogy elhagyják. Ilyenkor persze elvész vele együtt az összes irat, a bankkártya és egyéb plasztik, és mindennek tetejében talán még a pénz is, szóval a pénztárca elvesztésével nemcsak az anyagi veszteség lehet lesújtó, hanem az elvesztett iratok pótlásával járó utánjárás is. Nem véletlen, hogy már több olyan próbálkozásról lehet hallani, mely ezt a szerencsétlen eseményt próbálja megakadályozni. Így például 2013-ban indult a SmartWallet, mely értesítést küld a tulajdonos telefonjára, illetve ha a mobil maradna el valahol, akkor azt pánikszerű sípolással jelzi.

Hasonló a Walli koncepciója is, mely Bluetooth 4.0 segítségével tartja a kapcsolatot az Androidos vagy iOS-es telefonunkkal, és azonnal értesít minket, ha annyira eltávolodunk a pénztárcától, hogy ez a kapcsolat megszakad. Mindez visszafelé is igaz, vagyis ha a telefon “kóborolna el”, tehát több mint 30 méternyi távolságba kerül a zsebünkben lévő tárcától, a Walli azonnal megcsörgeti a telefont, így megpróbálja elejét venni annak, hogy később kelljen keresgélni, hol is hagytuk. Ezzel azonban még mindig nincs vége a funkcióknak, ugyanis a SecurePockets elnevezésű tulajdonságnak köszönhetően az okospénztárca a benne lévő elkülönített zsebeket használva a kártyák felett is folyamatosan bábáskodik, tehát azt is tudtunkra adja, ha  a bankkártyánk, hitelkártyánk, jogosítványunk vagy a tárca egyéb fontos tartalma túl sok ideje nincs a helyén.

walli-okos-penztarca-02

Walli kinézetére sem lehet panasz, mert valódi bőrből készült, és fekete, valamint kék színekben kerül majd boltba, amennyiben a támogatására létrehozott Indiegogo kampány lezárul. Ebből még 27 nap van hátra, de máris közel 300 százalékkal több pénzt sikerült összekalapozni, mint amennyit a fejlesztők kívántak.
Aki notórius “elhagyó”, annak mindenképpen figyelemreméltó lehet a kezdeményezés, aki pedig pont azért nem volt a tárcák híve, mert nem szeretné mindenét egyszerre elveszíteni, annak most itt a nagy lehetőség, hogy elkezdjen barátkozni a pénztárca intézményével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik