Mobil

Íme, egy pénztárca, ami nem hagyja, hogy elhagyjuk

Bátky Zoltán
Bátky Zoltán

tech-újságíró és zenész. 2015. 12. 03. 08:00

Ez a pénztárca azonnal hisztizik, ha pár lépésnyi távolságba távolodunk tőle, sőt azt is jelzi, ha a telefonunkat készülünk magára hagyni.

A világban kétféle ember létezik: akinek van pénztárcája és akinek nincs. Az pedig vitathatatlan, hogy mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya, de a bukszapártolók esetében a legrosszabb, ami történhet, hogy elhagyják. Ilyenkor persze elvész vele együtt az összes irat, a bankkártya és egyéb plasztik, és mindennek tetejében talán még a pénz is, szóval a pénztárca elvesztésével nemcsak az anyagi veszteség lehet lesújtó, hanem az elvesztett iratok pótlásával járó utánjárás is. Nem véletlen, hogy már több olyan próbálkozásról lehet hallani, mely ezt a szerencsétlen eseményt próbálja megakadályozni. Így például 2013-ban indult a SmartWallet, mely értesítést küld a tulajdonos telefonjára, illetve ha a mobil maradna el valahol, akkor azt pánikszerű sípolással jelzi.

Hasonló a Walli koncepciója is, mely Bluetooth 4.0 segítségével tartja a kapcsolatot az Androidos vagy iOS-es telefonunkkal, és azonnal értesít minket, ha annyira eltávolodunk a pénztárcától, hogy ez a kapcsolat megszakad. Mindez visszafelé is igaz, vagyis ha a telefon “kóborolna el”, tehát több mint 30 méternyi távolságba kerül a zsebünkben lévő tárcától, a Walli azonnal megcsörgeti a telefont, így megpróbálja elejét venni annak, hogy később kelljen keresgélni, hol is hagytuk. Ezzel azonban még mindig nincs vége a funkcióknak, ugyanis a SecurePockets elnevezésű tulajdonságnak köszönhetően az okospénztárca a benne lévő elkülönített zsebeket használva a kártyák felett is folyamatosan bábáskodik, tehát azt is tudtunkra adja, ha  a bankkártyánk, hitelkártyánk, jogosítványunk vagy a tárca egyéb fontos tartalma túl sok ideje nincs a helyén.

Walli kinézetére sem lehet panasz, mert valódi bőrből készült, és fekete, valamint kék színekben kerül majd boltba, amennyiben a támogatására létrehozott Indiegogo kampány lezárul. Ebből még 27 nap van hátra, de máris közel 300 százalékkal több pénzt sikerült összekalapozni, mint amennyit a fejlesztők kívántak.
Aki notórius “elhagyó”, annak mindenképpen figyelemreméltó lehet a kezdeményezés, aki pedig pont azért nem volt a tárcák híve, mert nem szeretné mindenét egyszerre elveszíteni, annak most itt a nagy lehetőség, hogy elkezdjen barátkozni a pénztárca intézményével.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.