Mobil

Soha nem volt még ilyen vékony windowsos mobil

Ezen a rekordvékony új okostelefonon a Microsoft nemrégiben debütált legújabb mobil operációs rendszere fut.

A Windows 10 rendszert futtató mobilokat sok mindenért lehet szeretni, vagy éppen nem szeretni, azt azonban nem igazán lehet elmondani ezekről a telefonokról, eddig a vékonyság lett volna a legcsábítóbb tulajdonságuk. Most azonban Japánban felbukkant egy olyan windowsoso mobil, amely szimplán EveryPhone névre hallgat, és minden eddigi csempés készüléknél vékonyabb.

A 154,8 milliméter hosszú, illetve 78,6 milliméter széles újdonság mindössze 6,9 milliméter “vastag”, a mérlegen pedig 138,6 grammot nyom. Összehasonlításképp, a szeptemberben bejelentett Apple iPhone 6s vastagsága 7,1 milliméter. A vadonatúj Windows 10 Mobile operációs rendszert futtató készülék előlapját egy 5,5 colos képátlóval és 1280×720 pixeles felbontással rendelkező érintőkijelző uralja, a minden körülmények mellett fürge működésre pedig a Qualcomm már jól ismert Snapdragon 410-es chipsete jelent garanciát.

A RAM 2 GB kapacitású, a 32 GB-os belsőmemória pedig parányi microSD memóriakártyák révén bármikor egyszerűen bővíthető. Említést érdemel továbbá a 13 megapixeles hátoldali kamera, az 5 megapixeles szelfikamera, a 2600 mAh kapacitású akkumulátor, a villámgyors LTE mobilnet, illetve a Bluetooth 4.0 támogatás. A microSIM-mel etethető EveryPhone ára 39800 jen, vagyis átszámítva mintegy 95 ezer forint, de persze ki tudja, elér-e egyszer idáig a forgalmazás, és akkor mennyi lesz abból a 95 ezerből…

Snap1092

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik