Mobil

Kapaszkodjon: itt az első 21 megapixeles szelfimobil

Ennek a készüléknek az előlapi kamerájával minden korábbinál nagyobb felbontású szelfiket készíthetünk.

Mostanság egyértelműen a szelfizés korát éljük, és ezt természetesen a mobilgyártók is alaposan meglovagolják. A Sony például tavaly nyáron jött ki azzal az olcsó Xperia C3 okostelefonnal, melynek 5 megapixeles frontkamerája LED-villanót is tartalmaz, aztán pedig a HTC ősszel jelentette be a 13 megapixeles és ugyancsak LED-vakus szelfikamerás Desire Eye készüléket. Télen megérkezett a Micromax Canvas Selfie, melyben ugyancsak egy 13 megapixeles és LED-segédfényes előlapi kamera található, legutóbb pedig nyáron az Asus jelentett be egy hasonló frontkamerával szerelt készüléket, a ZenFone Selfie-t. És a szelfiőrületnek természetesen még nincs vége, sőt!

Snap973

Megérkezett ugyanis a Meitu V4 nevet kapott vadonatúj okostelefon, melynek frontoldali kamerája révén akár 21 megapixeles önarcképek is készíthetők, amiket persze aztán a Facebookon a legtöbbször 1 megapixelnél is kisebb felbontásban szoktunk viszontlátni. Az új készülék hátoldali kamerája egyébként ugyancsak 21 megapixeles felbontású.

Snap974

Az 5 colos képátlójú AMOLED érintőkijelző 1920×1080 pixeles felbontással bír, a minden körülmények mellett fürge működésre pedig a MediaTek MT6795-ös chipset jelent garanciát a maga nyolc darab processzormagja, illetve PowerVR G6200-as grafikusgyorsítója révén. Az Android 5.1 (Lollipop) operációs rendszerű és MeiOS 2.5 felhasználói felületű telefon 3 GB RAM-mal van felvértezve, flashmemóriája pedig 64 GB kapacitású. Az LTE mobilnetes Meitu V4 ára 549 dollár, vagyis átszámítva mintegy 160 ezer forint.

Snap975

Ajánlott videó

Olvasói sztorik