Mobil

Magyar alkalmazás segít a filmrajongók legnagyobb problémáján

Megnézzem? Ne nézzem? Oké, az IMDB-n jó pontszámot kapott, de mi van, ha én mégis utálni fogom? Filmválasztás előtt sokunknak van ilyen problémája, hamarosan egy magyar app segíthet benne.

Jól tudom magamról, hogy nem épp átlagos a filmes ízlésem. Persze, sok közönségfilm tetszik, de hiába borul le nézők tömege egy szuperprodukció előtt, néha képtelen vagyok végignézni. Ugyanígy a kritikusok még életében szobrot emelnek egy földtől elrugaszkodott művészfilm készítőinek, én pedig az alkotás ötödik percében máris édesdeden alszom. Bár mindenki más filmtípusokat kedvel és utál, de azért egy biztos, sokan vagyunk, akiknek nem mindig segít, ha megnézzük a nagy átlag véleményét, és az alapján döntünk.

Hamarosan viszont érkezik egy magyar alkalmazás, ami épp abban segít, hogy megnézi, melyik ismerősünkkel mennyire egyezik a filmes ízlésünk, hogy aztán az ő javaslataikra így sokkal biztosabban támaszkodhassunk. Az alkalmazásnak a Kiflee nevet adták – oké, arra is kéne egy alkalmazás, hogy jó ötlet-e ilyen nevet adni egy appnak, de ezt most hagyjuk. A mindössze három fős csapat által fejlesztett app lényege, hogy nem egy átlagos értékelést ad a filmekről, hanem megmutatja azt, hogy mennyire egyezik az ízlésünk azzal, akitől az ajánlás érkezett.

“Évek óta barátok vagyunk és mindhárman nagy filmrajongók, de valahogy szinte sosem sikerült olyan filmet választanunk, ami mindenkinek tetszett volna. Ezt elégeltük meg tavaly és elhatároztuk, hogy létrehozunk egy olyan alkalmazást, ami segít megtalálni azokat a filmeket, ami mindannyiunk tetszését elnyeri.” – magyarázta Gáspár Olivér, a csapat egyik tagja.

A letöltés után az app filmeket ajánl a felhasználónak, amit ő négy kategóriába sorolva értékelhet: a soha többet nem nézném meg, az egyszer nézős, a többször nézős és a bármikor megnézném kategóriákba drag&drop-os megoldással lehet bedobálni a filmeket. Az applikáció ezután olyan filmeket fog felajánlani a felhasználóknak, amit a hozzá hasonló ízlésű felhasználók a két legjobb kategóriába soroltak. A kereső segítségével bármelyik filmnél megnézhetjük, hogy az eddigi értékeléseink alapján a fenti négy kategória közül melyikbe tartozik az adott film. Különböző közösségi funkciók is helyet kapnak az alkalmazásban: lehet majd követni másokat, chatelni egymással kommentelni az értékelt filmeket. A felhasználóknál százalék mutatja majd, hogy milyen arányban adtak le ugyanolyan értékelést a filmekre, mint mi, azaz hogy mennyire egyezik az ízlésünk. Lehetőség lesz metszeteket létrehozni az alkalmazásban, így egy többtagú baráti társaság is gyorsan megtalálhatja azokat a filmeket, amik nagy valószínűséggel mindannyiuknak tetszeni fognak. Az alkalmazás weboldalán jelenleg feliratkozásra van lehetőség, a bejelentkezők néhány hét múlva elsőként tesztelhetik a béta verziót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik