Mobil

A Siri a legokosabb digitális inas

Az Apple digitális asszisztense egy friss teszt alapján simán megelőzi legfontosabb riválisait.

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk már ahhoz, hogy a legújabb okostelefonokat már nem feltétlenül kell nyomkodni ahhoz, hogy megismerkedjünk a legfrissebb időjárás jelentéssel, vagy hogy például egy üzenetet küldjünk egy ismerősünknek. De vajon melyik okostelefon platform hangfelismerése és digitális asszisztense sikerült a legjobban?

Az Experts-Exchange munkatársai egymásnak eresztették az Apple-féle Sirit, a Google Now-t és a Microsoft által fejlesztett Cortanát, hogy kiderítsék: melyik megoldással a leginkább elégedettek az amerikai felhasználók. A teszt során a következő kérdéseket tették fel a készülékeknek: “Ki nyerte a Super Bowl-t 1978-ban? Mennyi kalória van egy muffinban? Hol lehet autógumit vásárolni? Mikor debütál a Kung Fu Panda 3?”. Ezenkívül a következő három feladatot is végre kellett hajtania a három digitális asszisztensnek: egy új találkozó felvétele, a Wi-Fi bekapcsolása és egy SMS küldése.

Snap897

A végeredmények szerint a felhasználók 81 százaléka volt elégedett a Siri teljesítményével, majd pedig a 68 százalékos Google Now, illetve az 57 százalékos Cortana következik a sorban. A kérdésekre adott hibás válaszok aránya a Siri esetében volt a legalacsonyabb, mindössze 2,6 százalékos – a Google Now hibaaránya 4 százalékos, a Cortanáé pedig 8 százalékos volt. Érdekesség, hogy az Egyesült Államok nyugati államaiban élőknél jobban teljesített a Siri, Keleten viszont a Google Now és Cortana szerepelt jobban az átlagnál, ezenkívül pedig arra is fény derült, hogy a digitális asszisztensek sikeres működését a tesztelők neme is befolyásolhatja.

Snap898

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik