Mobil

A szétnyitható mobilok nem tűntek el, íme két új modell

Bár a flipes telefonok aranykora már több mint tíz éve letűnt, a két legnagyobb koreai gyártó szinte egyszerre hozta vissza a köztudatba a felpattintós dizájnt.

A manapság forgalomban lévő okostelefonok mindegyike szinte teljesen ugyanúgy néz ki: adott egy enyhén lekerekített sarkakkal rendelkező téglaforma, melynek előlapján egy méretes érintőkijelző figyel. Ehhez képest 10 évvel ezelőtt még sokkal színesebb volt a piac, hiszen candybar, szétcsúsztatható és szétnyitható készülékek is kaphatóak voltak. A hosszabb szünet után szinte egyszerre érkezett egy-egy újabb flipes mobil a két legnagyobb dél-koreai gyártótól.

A Samsung gyártó 2013-ban már bemutatott egy Samsung Galaxy Golden nevet kapott szétnyitható okostelefont, melyet 2014-ben követett a Galaxy Golden 2, hamarosan pedig egy hasonló formatervű készülékkel, a Golden Galaxy 3-mal (SM-W2016) fog megjelenni a piacon. A kínai hatóságok által már bevizsgált újdonságban két darab 3,9 colos képátlójú és 1280×768 pixeles felbontású Super AMOLED kijelzőt található, a motorháztető alatt pedig egy nyolcmagos 2,1 GHz-es chipset rejtőzik.

A 3 GB RAM-mal és 64 GB flashmemóriával szerelt telefon microSD memóriakártyával sajnos nem bővíthető, ezenkívül pedig említést érdemel még a 16 megapixeles főkamera, az 5 megapixeles kiegészítő kamera, a pulzusmérő, a 4G mobilnet, illetve az Android 5.1.1 (Lollipop) szoftver. A 120,4x61x15,1 milliméter méretű, illetve 204 gramm tömegű készülék várható ára, illetve hivatalos bejelentésének pontos időpontja egyelőre ismeretlen.

Snap847

Az LG flipes modellje ráadásul már el is érhető Magyarországon. A koreai piacon eredetileg Gentle néven bemutatott készülék LG Wine Smart néven érkezett hozzánk, a gyártó célja, hogy a hibrid kialakítással gördülékennyé tegye az átállást a hagyományos, nyomógombos telefonokról az okostelefonokra.

A Wine Smart 5.1.1-es Android verzióval érkezik. Numerikus billentyűzete 3×4 nagyméretű gombból áll, a kiemelt funkcióbillentyűk pedig olyan gyakran használt alkalmazások azonnali elérését teszik lehetővé, mint a tárcsázó felület, a telefonkönyv, az üzenetírás vagy a fényképezőgép. A készülék kezdőképernyőjén az átlagosnál nagyobb ikonok 3×3-as elrendezése is a könnyebb átláthatóságot segíti a 3,2 hüvelykes HVGA kijelzőn.

A Wine Smart az LG Safety Care biztonsági szolgáltatását is tartalmazza, így vészhelyzet esetén automatikus jelzéseket és valósidejű helymeghatározást küldhet az előzetesen kiválasztott ismerősöknek, elősegítve az azonnal segítségnyújtást. A borítás alatt négymagos, 1,1 gigahertzes rendszerchip dolgozik 1 GB RAM és 4 GB háttértár támogatásával, a hátlapon 3 megapixeles, az előlapon VGA felbontású kamera található. A cserélhető akkumulátor 1700 mAh kapacitású. A 143 grammos, pehelysúlyú készülék 4G/LTE hálózatokat is kezel. Jelenleg a Telekom kínálatában, valamint független kereskedőknél is elérhető. Előbbinél előfizetés nélkül 61 ezer forintért, a dealereknél viszont akár már 48-50 ezer forint közötti áron lehet elcsípni.

lg-flip

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik