Mobil

Mindenki nyugodjon le: továbbra is lesznek Sony mobilok

Mostanában több olyan pletyka is szárnyra kelt, melyek szerint a Sony valamikor a közeljövőben meg szabadulna a vártnál gyengébben teljesítő mobilrészlegétől. A márka rajongói ilyenkor mindig egy kicsit összerezzennek, azonban a legfrissebb információk szerint mégsem kell attól tartanunk, hogy a jövőben esetleg Xperiák nélkül maradnánk.

Jonathan Lin, a Sony Mobile tajvani vezérigazgatója ugyanis a napokban hivatalosan arról számolt be, hogy a Sony nem tervezi, hogy kilép a mobiltelefongyártó iparágból. Lin szerint a Sony Mobile arra fókuszál, hogy mind az üzleti tevékenységein, mind pedig a termékein javítson, és ebben fontos szerep hárul arra a tajvani Sony gyárra, mely 2016 elején kezdi meg az okostelefonok tömeggyártását.

Idén júniusban ugyan Hiroki Totoki, a Sony Mobile elnök-vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy a japán vállalat sosem fog kiszállni a mobilgyártó iparágból, ám október elején már arról beszélt, hogy a mobilrészlegnek a tervek szerint egy éven belül nyereségessé kell válnia, ellenkező esetben ugyanis “bizonyos változásokat kell majd eszközölni”. A Sony szeptember elején jelentette be három vadonatúj felsőkategóriás készülékét, az Xperia Z5-öt, az Xperia Z5 Compactot és az Xperia Z5 Premiumot, mely újdonságok sikeréhez nem titkoltan igen komoly reményeket fűznek a cég vezetői. Egyes piacokon konkrétan elkezdték kivonni a korábbi Xperia Z modelleket a boltokból és a szolgáltatóktól, hogy a vásárlókat a Z5 sorozat felé tereljék.

Mondjuk az azért nem segít sokat a cég mobilos helyzetén, hogy nemrég megváltoztatták a garanciális feltételeket, mondván, a vízálló mobilokat tilos vízben használni

mindenkinyugodjonle-sony

Ajánlott videó

Olvasói sztorik