Mobil

Mégsem lesz mindent verő kamerás mobil

Megtudtuk, hogy a japán gyártó sajnos továbbra sem tervezi, hogy megveti a lábát az okostelefonok piacán.

Az igen komoly fényképezőgép-ipari tapasztalattal rendelkező Canon, illetve a Nokiát nemrégiben bekebelezett Microsoft tavaly nyáron jelentette be, hogy keresztlicenc szerződést kötöttek egymással. Az ennek kapcsán kiadott sajtóközlemény elég szűkszavúan fogalmazott, és lényegében csak annyi derült ki belőle, hogy a szerződés termékek és szolgáltatások széles körére vonatkozik, beleértve bizonyos képalkotási, illetve mobil termékeket.

A találgatások persze azonnal megkezdődtek: egyesek úgy vélték, hogy a Canon egy igen komoly kamerával rendelkező, Windows Phone szoftveres okostelefont fog kiadni, mások pedig úgy gondolták, hogy a Microsoft a Nokiával együtt megszerzett PureView mobil képalkotási technológiát kívánja továbbfejleszteni a Canon segítségével. Most már biztos, hogy a Canon egész biztosan nem készít saját okostelefont: a párizsi Canon Expo 2015 rendezvényen járva a cég vezető munkatársaitól megtudtuk, hogy a vállalat sokak bánatára egész biztosan nem fog belépni a kamerásmobil piacra. Pedig vélhetően sokan kíváncsiak lennénk arra, hogy mire lenne képes egy ilyen, leginkább talán a Panasonic CM1-hez hasonló szuper Canon kamerásmobil.

Summa summarum, az említett keresztlicenc szerződés megkötésével a két fél vélhetően csak azt kívánta bebiztosítani, hogy szabadalmi ügyek miatt a jövőben ne kelljen majd egymással pereskedniük. Kár, szívesen bigyózgattunk volna egy olyan telefont, amiben a Canon adja a fotós tudást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik