Mobil

Galaxy S7: nyomásérzékelős kijelző az új csúcsmobilban

Várakozások szerint a Samsung következő zászlóshajó készülékébe az új iPhone-okéhoz hasonló kijelzőmegoldás kerül majd.

Bár egyes források korábban arról számoltak be, hogy az idén márciusban debütált Galaxy S6 utódja még 2015-ben be fog mutatkozni, több mint valószínű, hogy a Galaxy S7 a szokásos menetrend szerint csak jövő tavasszal debütál majd. Lássuk, hogy jelenleg körülbelül mit tudhatunk a titokzatos újdonság kijelzőjéről!

Jól értesült források szerint a Samsung remek kapcsolatot ápol a Synaptics nevezetű céggel, melynek ClearForce nevezetű nyomásérzékelős kijelző technológiája jó eséllyel megérkezhet a dél-koreai gyártó jövőre debütáló csúcsmobiljába. Magyarul minden esély meg van arra, hogy a Galaxy S7-en hasonló nyomásérzékelős funkciókat kapunk majd, mint amilyenek a nemrégiben boltokba érkezett új iPhone 6s mobilokban is elérhető.

A világ első nyomásérzékelős okostelefonját egyébként nem az Apple, hanem a Huawei jelentette be, az viszont már más kérdés, hogy ez a szeptember elején, tehát alig néhány nappal az iPhone 6s előtt leleplezett Mate S készülék egyelőre csak Force Touch nélkül kapható. A nyomásérzékelős Mate S piaci elérhetőségével kapcsolatban egyelőre még nem sok konkrétumot árult el a gyártó, de az új funkció nélküli alapmodellt már mi is alaposan leteszteltük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik