Mobil

Már kapható az LG dupla kijelzős különc mobilja

A kijelzőből és frontkamerából is kettőt kapott új koreai készülék mától vásárolható meg.

Az LG október elején leplezte le újszerű elgondolás alapján készített új high-end okostelefonját, a V10-et, mely a mai naptól kezdve hivatalosan is kapható. Az újdonság első körben Dél-Koreában vásárolható meg, még pedig 799 700 koreai wonos, vagyis átszámítva mintegy 190 ezer forintos áron, és az október végéig eladott telefonok mellé egy extra akkumulátor és egy külső töltő is jár. Azt egyelőre sajnos még nem tudni, hogy a készülék nemzetközi forgalmazása mikor kezdődik meg, illetve, hogy Európában vajon milyen áron debütál majd a telefon.

Az LG V10 egyediségét az adja, hogy előlapján a megszokottól eltérően nem egy, hanem két kijelző kapott helyet – dupla kijelző legutóbb a szétnyitható régi készülékeken volt, normál kivitelű okostelefonon ilyen konfigurációban viszont még sosem. Az orosz YotaPhone mobilokban ugyan két display található, de azok a készülék ellentétes oldalain figyelnek. Az LG V10 főkijelzője 5,7 colos képátlóval és 2560×1440 pixeles QHD felbontással rendelkezik, a felett elhelyezett kiegészítő panel pedig 2,1 colos képátlójú és 1040×160 képpontot vonultat fel. Ez utóbbi képmegjelenítő fixen meg tudja jeleníteni például a pontos időt minimális fogyasztás mellett, ezenkívül pedig akár alkalmazás ikonokat is képes felsorakoztatni. A kis kijelzőtől balra található a két darab 5 megapixeles frontkamera, melyek közül az egyik normál-, a másik pedig nagylátószögű.

Snap548

A rozsdamentes acélból készült keretet kapott telefon előlapján Gorilla Glass 4, hátoldalán pedig egy úgynevezett Dura Sking bevonat található, így a készülék az ígéretek szerint rendkívül jól ellenáll a külső behatásoknak. Az Android 5.1.1 (Lollipop) operációs rendszerű LG V10 “agya” egy hatmagos Snapdragon 808 chipset, mely 4 GB RARM és 64 GB flashmemória társaságát élvezi. Említést érdemel továbbá a microSD memóriakártyás bővítési lehetőség, a bekapcsológombba integrált ujjlenyomat szenzor, a 3000 mAh kapacitású akkumulátor, illetve az LG G4-ből érkezett 16 megapixeles és f1,8-es fényerejű, lézerfókuszos kamera. A 159,6×79,3×8,6 milliméter méretű LG V10 192 grammot nyom a mérlegen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik