Mobil

Strapabíró olcsó okostelefon a Samsungtól

Ez a készülék szinte minden külső behatásnak képes ellenállni és szerencsére nem is kerül sokba.

A Samsung ezúttal egy vadonatúj strapabíró okostelefonnal rukkolt elő: a keresztségben Galaxy Active Neo nevet kapott készülék hivatalos IP68-as minősítéssel rendelkezik, vagyis minden további nélkül elviseli, ha 1,5 méteres vízmélységben 30 percig megúsztatjuk. A telefonban ezenkívül az sem tehet kárt, ha 2 tonnás nyomást gyakorolunk rá, illetve, ha 1,5 méter magasról betonra pottyantjuk.

A többek közt por, vibráció, termikus sokk és napsugárzás elleni védelmet is kapott Active Neo előlapján egy 4,5 colos képátlójú és 800×480 pixeles (WVGA) felbontású érintőkijelző található, a motorháztető alatt pedig egy Qualcomm Snapdragon 410-es chipset teljesít szolgálatot a maga négy darab 1,2 GHz-es Cortex-A53 processzormagjával és Adreno 306-os grafikusgyorsítójával. Mindenképpen pozitívum, hogy a RAM nem 1, hanem 2 GB kapacitású – a 16 GB belsőmemória parányi microSD memóriakártyákkal bővíthető.

Az Android 5.1 (Lollipop) operációs rendszerű mobil kapcsán említést érdemel még a 2 megapixeles szelfikamera, a 8 megapixeles főkamera, a 2200 mAh kapacitású akkumulátor, az LTE mobilnet, a Wi-Fi, a Bluetooth 4.1 és az NFC támogatás. A Samsung Galaxy Active Neo elsőként Japában kapható, ahol is átszámítva mintegy 45 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek el érte.

Snap506

Ajánlott videó

Olvasói sztorik