Mobil

Alig érkezett meg az iPhone 6s, máris videón az iPhone 7

Persze most sem szivárgott ki semmi az Apple jövőre érkező telefonjáról, a szakértők viszont egy komoly koncepció-videót dobtak össze, amiben a legtöbbek által jósolt újdonságokkal felvértezve mutatják be, milyennek várják az iPhone 7-et.

Az Apple már az iPhone 3G után elkezdte azt a gyakorlatot, hogy a következő almás telefon nem új verziószámot kap, hanem “csak” egy s betűt az aktuális szám után. Óvatosan egyszerűsítve ez a gyakorlat azt jelenti, hogy mindig az új főverzióban mutatnak be nagyobb, átfogóbb újításokat, ilyenkor változik erősebben a készülék kinézete, funkcionalitása, míg az s változatokban az előző évi mobil kipofozott, komolyabb hardverrel ellátott, kisebb működési finomításokon átesett utódja érkezik.

Épp ezért várja mindenki talán az ideinél is jobban a jövőre érkező iPhone 7-et, hiszen ez a jóslatok és eddigi tapasztalatok szerint ismét jóval több azonnal látható változást mutat majd az alma-rajongóknak. Épp ezért máris elindultak a szakmai előrejelzések, esélylatolgatások. Ezek közül az egyik leglátványosabb a ConceptsiPhone által elkészített videó, melyben már láthatjuk is az okosak által elképzelt készüléket, mellette a legfontosabb újításokkal.

A renderelt kisfilm szerint a várakozók egy olyan iPhone 7-est képzelnek el, melynek a Samsung Galaxy S6 Edge-hez hasonlóan a peremen is túlnyúló, a széleken meghajlított kijelzője lesz (bár itt a hajlítás mintha óvatosabb lenne a koreai telefonénál). Az Apple mobilok közül először ez a modell kapná meg a vezeték nélküli töltés lehetőségét, ám ami a legvadabb ötlet, miszerint az iPhone-ok saját szabványú csatlakozója helyett microUSB C port kerülne a készülék aljára. A hátlapra egy 16 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott kamerát vizionálnak, a telefon belsejébe pedig már nyolcmagos processzort jósolnak. A videón a telefon borítása műanyaggal kombinált fém, az viszont kissé elszomorító, hogy a kijelzőre az iOS mostani állapotával megegyező rendszer képe került, tehát az Android és egyéb rendszerek alatt már évek óta alapértelmezett widgeteknek továbbra sincs nyoma. Nézzük, hogy is néz ki mindez, aztán pedig várjuk a kommenteket, ki szerint lenne jó egy ilyen iPhone, és ki vár esetleg másféle újításokat?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik