Mobil

Ha már unja az iPhone 6s-t: ma jön a két új Nexus

Eljött a nagy nap, a Google ma végre hivatalosan is bejelenti a sokak által várva várt új etalon készülékeit.

A Google tavaly októberben a Lollipop becenevű Android 5.0-ával együtt jelentette be az általunk is alaposan letesztelt Nexus 6 okostelefont, mely 6 colos kijelzős készülék a legtöbbünk számára egyszerűen már túl nagy méretű. A keresőóriás a jelek szerint tanul a tavalyi hibájából, így idén már kisebb Nexusokkal támad le minket, melyek a várakozások szerint a mai napon San Franciscóban fognak bemutatkozni.

Jól értesült források szerint az egyik Nexust a dél-koreai LG fogja gyártani: ebben a 146,8×72,9×9,8 milliméter méretű, illetve 136 gramm tömegű, LG Nexus 5X nevezetű újdonságban egy 5,2 colos képátlójú Full HD érintőkijelző (424 ppi) kap helyet. A fémházas és fronthangszórós készülék vadonatúj USB Type-C csatlakozó aljzatot vonultat fel, ezenkívül pedig ujjlenyomat szenzorral is szolgál majd a hátoldalán. A megfelelő számítási teljesítményről a Qualcomm hatmagos Snapdragon 808 chipsete gondoskodik, ezenkívül pedig említést érdemel még a 2 GB RAM, a 16/32 GB flashmemória, illetve a 12 és 5 megapixeles kamerák. Az LG Nexus 5X kezdőára 379 dollár lesz.

Snap434

A másik Nexus, a 499 dolláros alapárú Nexus 6P a kínai Huawei gyártósorairól érkezik majd. A fémház, az ujjlenyomat szenzor és az USB Type-C port hasonló lesz, mint a másik Nexus esetében, ezúttal azonban egy 159,4×78,3×8,5 milliméter méretű, 178 gramm tömegű, illetve 5,7 colos képátlójú QHD AMOLED érintőkijelzős telefonhoz lesz szerencsénk, melyben a Qualcomm nyolcmagos Snapdragon 810-as chipsete figyel. Az akksi 3450 mAh-s, a RAM 3 GB kapacitású, a csúcsmodellben pedig nem kevesebb mint 128 GB flashmemória található – az előlapi kamera 8 megapixeles, hátoldali társa révén pedig 12 megapixeles fotók készíthetők. Természetesen mindkét új Nexuson a legfrissebb Android 6.0 (Marshmallow) operációs rendszer teljesít szolgálatot.

Snap433

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik