Mobil

Az új évezred eddigi legfontosabb találmánya: segédeszköz kutyás szelfizéshez

Az egyik legfontosabb dolog a modern ember életében, hogy megfelelő minőségű szelfiket tudjon készíteni, majd megosztani a közösségi portálokon. Nem véletlen, hogy a mobilgyártók nagy erőkkel fejlesztik a kamerákat a készülékeiken illetve, hogy olyan segédeszközök tarolnak piacon, mint a szelfibot. Valószínűleg hasonló sikert fog befutni a „Pooch Selfie” is.

Akinek van kutyája, pontosan tudja, mennyi nyűgöt jelenthet egy közös szelfi elkészítése a kedvenccel, aki képtelen nyugton maradni addig, amíg el nem találjuk a tökéletes beállítást. A kutyás szelfik így leginkább a szerencsén múlnak: a gazdik vaktában kattintnak rengeteget, s közben remélik, hogy legalább egy kép elfogadhatóan sikerül majd.

fotó: Youtube
fotó: Youtube

Ennek az áldatlan állapotnak vet véget egy nevetségesen egyszerű találmány, aminek lényege, hogy egy teniszlabdát lehet vele okostelefonokra, vagy tabletekre erősíteni. A tökéletes szelfi rlkészítése előtt el kell dobni néhányszor a labdát a kutyának, majd a készülékre tenni: a kutya innentől a labdára, vagyis a kamerára fog koncentrálni. Zseniális, nem igaz? Arra mondjuk jó figyelni, hogy az eszköz kizárólag jól nevelt kutyákkal kompatibilis, az izgágább kedvencek ugyanis telefonostól együtt kaphatják ki az ember kezéből a labdát.

A „Pooch Selfie” egy Jason nevű San Diego-i fiatalember találmánya, aki a sorozatgyártás beindításához a Kickstarteren gyűjt tőkét.  A kampány majd október közepén ér véget, de Jason már messze túlszárnyalta a 7 ezer dolláros célját: 646 ember, máris több mint 15 ezer dollárt dobott neki össze. Ahhoz, hogy egy támogató decemberben már egy vadonatúj „Pooch Selfie” segítségével szelfizhessen, minimum 13 dollárt kell felajánlania.

(via: Huffington Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik