Mobil

Október 5-től frissíthetünk Android 6.0-ra

A szokásos éves Google I/O konferencián idén májusban bejelentett Android M-ről egy ideje már tudjuk, hogy Marshmallow becenéven és 6.0-ás verziószámmal érkezik majd meg a különböző kütyüjeinkre, most pedig arra is fény derült, hogy erre pontosan mikor kerül sor. Nyílt titok, hogy a Google szeptember 29-én, vagyis jövő hét kedden jelenti majd be a már kapásból Android 6.0-val startoló Nexus 5X és Nexus 5P mobilokat, és a legfrissebb híradások arról szólnak, hogy a jelenleg használatban lévő készülékek közül az első példányokat október 5-től kezdődően lehet majd Android 6.0-ra frissíteni. Könnyen kikövetkeztethető módon elsőként a Nexus 6 és a Nexus 5 kapja meg a frissítést.

Az 1.0-ás, illetve az 1.1-es Android kiadás egyszerűen még csak Alpha és Beta névre hallgatott, ezt követően azonban minden egyes release valamilyen édes finomságról kapta az angol becenevét, még pedig ábécé sorrendben. Így látott napvilágot a Cupcake, a Donut, az Eclair, a Froyo, a Gingerbread, a Honeycomb, az Ice Cream Sandwich, a Jelly Bean, a KitKat és legutóbb tavaly ősszel a Lollipop. Könnyen kikövetkeztethető volt, hogy ezt követően valamilyen “m” kezdőbetűs nyalánkság nevét veti majd be a Google, és így lett Marshmallow a neve a legújabb kiadásnak.

A korábbiaknál jobb teljesítménnyel, szerényebb fogyasztással és számos új funkcióval, így például natív ujjlenyomat szenzor támogatással támadó Android 6.0 Marshmallow utolsó Developer’s Preview változata augusztus közepétől érhető el a különböző Nexus készülékre a fejlesztők számára.

Snap398

Ajánlott videó

Olvasói sztorik