Mobil

Ismét az arcunkba villanthatunk – frontvakus mobil az Alcateltől

Az Alcatel tavaly jött ki a One Touch Flash nevezetű okostelefonnal, melynek most nemes egyszerűséggel One Touch Flash 2 néven mutatkozott be a közvetlen utómodellje. Az újdonság egyértelműen szelfizésre van kihegyezve, ugyanis az előlapján lévő 5 megapixeles felbontású kameramodul többek közt egy apró LED-segédfényt is kapott, így akár sötétben is remek önarcképeket készíthetünk a segítségével.

Snap367

Az Android 5.1 (Lollipop) operációs rendszerű okostelefon előlapját egy kereken 5 colos képátlóval rendelkező IPS LCD panel uralja, mely 1280×720 képpontot vonultat fel. A megfelelő számítási teljesítményre egy nyolcmagos MediaTek MT6753-as chipset jelent garanciát, mely 2 GB RAM és 16 GB belsőmemória társaságát élvezi, ezenkívül pedig természetesen microSD memóriakártyás bővítési lehetőséget is kapunk. Említést érdemel továbbá a 13 megapixeles felbontású Samsung ISOCELL szenzoros főkamera, az f2-es fényerejű objektív, a villámgyors fázisérzékelős autofókusz, a dual-tone LED-segédfény, a 3000 mAh kapacitású akkumulátor, a dupla SIM-slot, illetve az LTE mobilnet. Az egyelőre ismeretlen árú Alcatel One Touch Flash 2 első körben Ázsiában lesz kapható – az európai forgalmazással kapcsolatban még nem nyilatkoztak a cég munkatársai.

Snap368

Mostanság egyértelműen a szelfizés korát éljük, és ezt természetesen a mobilgyártók is alaposan meglovagolják. A Sony például tavaly nyáron jött ki azzal az olcsó Xperia C3 okostelefonnal, melynek 5 megapixeles frontkamerája LED-villanót is tartalmaz, aztán pedig a HTC ősszel jelentette be a 13 megapixeles és ugyancsak LED-vakus szelfikamerás Desire Eye készüléket. Télen megérkezett a Micromax Canvas Selfie, melyben ugyancsak egy 13 megapixeles és LED-segédfényes előlapi kamera található, nemrégiben pedig az Asus jelentett be egy hasonló frontkamerával szerelt készüléket, a ZenFone Selfie-t. Az IFA-n debütált két darab frontkamerát kapott Vibe S1, valamint érkezőben van az Acer S59 is, melynek előlapján egy 13 megapixeles fényleső található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik