Mobil

Windows 10 mobil jön az Alcateltől

Minden jel szerint az Alcatel hamarosan némi windows-zal fűszerezi meg túlnyomóan androidos mobil termékskáláját.

A nemrégiben Berlinben megrendezett IFA 2015 szakkiállításon természetesen az Alcatel standját is felkerestük, ahol is androidos okostelefonok, okosórák és tabletek voltak fókuszban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kínaiak által licencelt, eredetileg francia brand hamarosan ne rukkolna elő windowsos termékekkel.

Steve Cistulli, a vállalat észak-amerikai részlegének alelnöke a napokban arról beszélt, hogy az idei esztendő végén meg fog érkezni az első olyan Alcatel okostelefon, melyen nem Android, hanem Windows 10 operációs rendszer teljesít szolgálatot. A különböző szivárogtatásairól híres evleaks pedig már arról is beszámolt, hogy körülbelül mit is várhatunk ettől az egyelőre még meglehetősen titokzatos, Microsoft génekkel rendelkező újdonságtól.

Nos, a készülék előlapját egy 5,5 colos képátlójú és 1280×720 pixeles felbontású érintőkijelző uralja, ami mögött egy Snapdragon 210-es chipset, 2 GB RAM, 16 GB belsőmemória, egy microSD slot és egy 2500 mAh kapacitású akkumulátor található. Az állítólag Fierce XL néven támadó telefon előlapi kamerája 2 megapixeles felbontású, hátoldali társa révén pedig maximum 8 megapixeles fotókat készíthetünk majd. A várható ár egyelőre ismeretlen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik