Mobil

Hamarosan támadásba lendül a Microsoft

A redmondiak hamarosan vadonatúj telefonokkal és egyéb mobil vonatkozású termékekkel fognak előrukkolni.

Az általunk is alaposan letesztelt Nokia Lumia 930 bemutatása óta immár több mint egy esztendő eltelt, vagyis lassan mindenképpen itt az ideje a sokak által várva várt utódmodell bejelentésének. Jól értesült források szerint pedig ez nem lesz más, mint a Microsoft Lumia 940 vagy esetleg Microsoft Lumia 950 néven érkező készülék (alábbi kémfotón), melynek hivatalos bejelentésére állítólag október 19-én New Yorkban kerül majd sor. Pletykák szerint ugyanekkor mutatkozik majd be a Surface Pro 4 tablet és az újgenerációs Band viselhető kütyü is.

 

A természetesen a legújabb Windows 10 operációs rendszert futtató Lumia 940/950 a legfrissebb híradások szerint polikarbonát borítással fog rendelkezni és sajnos igen drága lesz: a pletykák az iPhone 6-nál és a Galaxy S6-nál durvább árazásról szólnak. A készülék állítólag egy hatmagos Qualcomm Snapdragon 808 chipsetet kap, az 1920×1080 pixeles felbontású Full HD érintőkijelző képátlója 5,2 col (424 ppi), a frontkamera révén akár 8 megapixeles szelfik is készíthetők, a 4K videofelvevős és triplavakus hátoldali főkamera pedig állítólag nem kevesebb mint 20 megapixeles felbontású. A RAM 3 GB-os, az integrált flashmemória pedig 16 GB-os kapacitással bír.

Pletykálnak továbbá USB Type-C csatlakozóaljzatról, cerkás kezelhetőségről és íríszszkennerről is, valamint arról, hogy Microsoft Lumia 950 XL néven érkezik majd a készülék 5,7 colos QHD kijelzős nagytesója is, a maga nyolcmagos Snapdragon 810 chipsetével és 3300 mAh kapacitású akkumulátorával. A forgalmazás várhatóan novemberben kezdődik majd meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik