Mobil

256 GB memória a legújabb okostelefonban

Ebben az új készülékben igen komoly mennyiségű flashmemória található, ami ráadásul még bővíthető is.

Az Asus idén év elején a világ első 4 GB RAM-os okostelefonjaként jelentette be az Zenfone 2-t, melynek integrált flashmemóriája 32 GB-os kapacitással rendelkezik. Most pedig Brazíliában bejelentették a készülék új csúcsmodelljét, a Deluxe Special Editiont, mely a 4 GB RAM mellett már nem kevesebb mint 256 GB belsőmemóriát vonultat fel, ezenkívül pedig a hátlapja is új designt kapott. Az integrált flashmemória ráadásul parányi microSD memóriakártyák révén bármikor egyszerűen bővíthető.

 

A 152,5×77,2×10,9 milliméter méretű, illetve 170 gramm tömegű dupla SIM-slotos újdonság egy 5,5 colos képátlójú, 1920×1080 pixeles Full HD felbontású, 403 ppi-s pixelsűrűségű érintőkijelzőt kapott, mely remek Gorilla Glass 3 védelmet élvez. A 64 bites Intel Atom Z3580-as chipsetben négy darab 2,5 GHz-es órajelű processzormag, illetve egy PowerVR G6430 grafikusgyorsító található, tehát a sebességre vélhetően nem igazán lesz panaszunk.

 

A 3000 mAh kapacitású integrált akkumulátoros Zenfone 2 Deluxe Special Edition kapcsán említést érdemel még a 13 megapixeles főkamera, az 5 megapixeles frontkamera, az Android 5.0 (Lollipop) szoftver, a ZenUI felhasználói felület, illetve a 4G mobilnet. Az Osmium Black, Sheer Gold, Glacier Gray, Glamor Red és Ceramic White változatokban készülő dupla SIM-slotos telefon szeptembertől első körben Brazíliában lesz kapható, a várható árat azonban egyelőre még sűrű homály fedi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik