Mobil

Jelenleg ez a legszuperebb kamerás mobil

Lássuk, hogy az EISA szerint melyik okostelefon kamerája a legjobb minőségű!

Míg tavaly a Samsung Galaxy K zoomot hirdette ki az EISA az év legjobb kamerás okostelefonjának, addig idén ugyanebben a kategóriában a nemrégiben érkezett LG G4 lett a befutó. A hivatalos indoklás szerint: “Egy komoly fotográfust, aki nem szeret a zsebében kamerát cipelni, az LG G4 minden igényt kielégíthet. A 16 megapixeles 1/2,6 colos érzékelő együtt a 3 tengelyes optikai képstabilizációval biztosítja azt, hogy minden kézifelvétel sziklaszilárd, és rázkódásaitól mentes legyen. A gyors f1,8-as objektív tökéletes megoldás gyenge fényviszonyokra is, míg a szuper-gyors lézeres autófókusz a témát csalhatatlan sebességgel és pontossággal fókuszálja. A csomagot tökéletesíti a ColorSpectrum technológia, amely biztosítja a fehéregyensúly optimális beállítását annak érdekében, hogy adott környezeti fényviszonyok között reális, és élénk színeket lehessen rögzíteni”.

 

Megjegyzendő, hogy az elsősorban digitális fényképezőgépek képminőségét minősítő DxOMark jó ideje már okostelefonokkal is foglalkozik, és aktuális toplistájának első helyén a Samsung S6 edge található, a maga 16 megapixeles optikai képstabilizátoros f1,9-es fénylesőjével és 86 pontos eredményével. A második helyen ugyanezen gyártó 83 pontos Galaxy Note 4-es modellje található: ebben is hasonló kamera található, mint az S6 edge-ben, csak éppen az objektív némileg kisebb fényerejű. A harmadik helyen egy új versenyző található, mely nem más, mint a Moto X Style, mely a Note 4-hez hasonlóan 83 pontot ért el. Ugyancsak új szereplő a 20,7 megapixeles és 1/2,3 colos szenzoros, de OIS nélküli Sony Xperia Z3+, mely 82 pontot kapott a DxOMark tesztben. Az ötödik helyen az optikai képstabilizátoros és mindössze 8 megapixeles Apple iPhone 6 Plus tanyázik a maga 82 pontos eredményével, a hatodik pedig az ugyanennyi pontot kapott és hasonló felbontású, de optikai képstabilizátor nélküli Apple iPhone 6.

Kár, hogy a DxOMark egyelőre még nem tesztelte a most EISA-díjat besöpört LG G4-et, mi viszont természetesen már részletesen beszámoltunk a készülék ütős kamerájáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik