Mobil

Fél áron támad a szuperkijelzős kínai mobil

A ZTE tavaly nyáron érkezett felsőkategóriás készüléke most az eredeti ár feléért kapható.

A ZTE tavaly júliusban az LG G3 egyik fő kihívójaként dobta piacra a Nubia Z7 okostelefont, mely eredetileg 599 dolláros áron bukkant fel a kereskedelmi forgalomban. Azóta eltelt egy esztendő, a készülék pedig jelentősen olcsóbb lett. Olyannyira, hogy az ingyenes nemzetközi szállítással kecsegtető Gearbestnél jelenleg már 299 dolláros (84 ezer forint) áron kapható a kínai telefon. Megjegyzendő, hogy hazánkban ma már hasonló áron kaphatunk szürkeimportos LG G3-at is, melynek az elmúlt egy évben ugyancsak alaposan lecsökkent az ára.

A 153,2×75,7×8,9 milliméter méretű ZTE Nubia Z7 előlapját egy 5,5 colos képátlójú és 2560×1440 pixeles QHD felbontású érintőkijelző uralja a maga nem kevesebb mint 538 ppi-s pixelsűrűségével. Az Android operációs rendszerű telefon “agya” egy Qualcomm Snapdragon 801-es chipset, melyben négy darab 2,5 GHz-es órajelű Krait 400-as processzormag, illetve egy nagyteljesítményű Adreno 330-as GPU található.

A RAM 3 GB kapacitású, az integrált flashmemória pedig 32 GB-os és microSD memóriakártyával bővíthető. A szelfizésre kihegyezett frontkamera 5 megapixeles felbontású, az f2-es fényerejű és optikai képstabilizátoros objektívet kapott hátoldali főkamera révén pedig maximum 13 megapixeles felbontású fényképek készíthetők. A dupla LED-es kamerából természetesen az Ultra HD felbontású videófelvevő sem hiányzik. Szólnunk kell továbbá a villámgyors LTE mobilnetről, a dupla SIM-slotról, a dual-band Wi-Fi-ről, az NFC-ről, az infravörös portról, az FM-rádióról, illetve a 3000 mAh kapacitású akkumulátorról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik