Mobil

Így találhatsz párt okostelefonnal

Ha a nyári naplementéket nincs kivel együtt nézni romantikus sóhajtozások és szempillarebegtetések közepette, és még azt sem tudjuk, merre keressük életünk párját, akár egy mobilos alkalmazás is segíthet megtalálni az igazit.

A társkeresés és randizás a modern korban alapvetően kétféleképpen indul: személyesen, mint a régi szép időkben, vagy valamilyen internetes társkereső segítségével. Az okostelefonok megjelenése óta azonban a második esetben sem kell a számítógép előtt ragadnunk, több alkalmazás is segít abban, hogy bárhol, bármikor elindítsunk egy keresést a Nagy Ő után. Akár egy nyaralás alatt, vagy egy fesztiválon is körbenézhetünk, hogy a környéken épp ki az, akivel szívesen megismerkednénk. Nézzük, mik a legnépszerűbb, vagy épp legötletesebb megoldások!

Tinder

Lehet szidni, mert túl egyszerűek a keresési feltételek, és lehet isteníteni, mert akár pillanatokon belül összeakadhatunk valakivel, mindenesetre a Tinder jelenleg a világ legnépszerűbb ismerkedős alkalmazása. Metódusa egyszerű: a Facebookkal összekapcsolódva átveszi a keresztnevünket, életkorunkat, és néhány profilképet, majd egy néhány mondatos saját szöveget is írhatunk “magunkhoz”. Ezután máris kereshetőek vagyunk, és mi magunk is kereshetünk, méghozzá csupán néhány alapvető adat kiválasztásával (milyen nemű, hány éves, és milyen messze van most tőlünk). A találatok között megjelenik az is, hogy hány közös Facebook ismerősünk van, és szintén a közösségi oldalon lájkolt oldalak alapján a közös érdeklődéseket is jelzi a rendszer.

A találatok között elég jobbra húzni az illető képét, ha “bejön”, és balra, ha nem. Utóbbit többé nem látjuk, míg a jobbra húzottak bekerülnek egyfajta várólistára. Ők addig nem látják, hogy érdeklődünk utánuk, míg az alkalmazásban ők maguk is jobbra húzzák a mi képünket, ilyenkor a rendszer jelez, hogy kölcsönös az érdeklődés, lehet üzeneteket váltani, a többi pedig már rajtunk múlik.

Jingle

Erről a magyar fejlesztésű alkalmazásról épp nemrég írtunk bővebben. A Jingle valamelyest hasonlít a Tinderre, azonban egy fokkal több lehetőségünk van személyre szabni. A regisztráció során egy néhány kérdésből álló bevezetőn kell végigmennünk, ami nagyjából behatárolja személyiségjegyeinket. Az alkalmazás aztán ez alapján javasol nekünk partnereket, így lehetőség van arra, hogy ne vakon, hanem a nekünk jobban megfelelő célszemélyek között válogathassunk. Az egyetlen apróbb bibi, hogy a Jingle még csak iOS alatt elérhető, az Androidos változat megjelenését későbbre ígérik.

Happn

Tulajdonképpen a Happn is egy Tinder-mutáció, de itt is egy érdekes csavarral sikerült egyedivé varázsolni az élményt. Az alkalmazás ugyanis az alapján ajánl nekünk párjelölteket, hogy a telefon helymeghatározó rendszere alapján figyeli, merre járunk mi, és merre járnak a további Happn felhasználók. Természetesen szűrhetünk itt is különféle adatokra, de a Happn azokat fogja feldobni, akikkel valamilyen utunkon találkozhattunk, vagy egymás közelében voltunk. Ha például a Sziget fesztivál egyik színpadánál élénk szemezésbe bonyolódtunk valakivel, érdemes megnézni Happn-en, vajon fent van-e az illető, akkor ugyanis nagy valószínűséggel rátalálhatunk az ismeretlenre.

A fenti három alkalmazás mellett persze tele vannak a mobilos alkalmazásboltok különféle párkeresőkkel, amelyek akár szakosodnak is valamilyen témakörre, akadnak külön laza kapcsolatra, sőt megcsalásra buzdító, kétértelmű appok és valamilyen érdeklődési körre fókuszálók is. Ezeken felül a legnépszerűbb magyar webes társkeresőknek is van már alkalmazás, vagy legalbb mobilra optimalizált weboldal formátumú változata, így érdemes körbenézni, és kiválasztani a nekünk leginkább megfelelőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik