Mobil

Két Moto X és egy Moto G érkezett

Két csúcsmodellt és egy középkategóriás készüléket mutatott be a Motorola.

Jó ideje már annak, hogy a Motorola a telefongyártók “legszexibb” belső köréhez tartozott, ám egyre inkább úgy tűnik, a Lenovo segítségével újra magára talál a márka. A mostani három újdonságuk is a felívelő pályát segíti.

Felső kategóriában két Moto X modell került reflektorfénybe. A Moto X Style kijelzője quad HD felbontást villant 5,7 hüvelykes képátlón. A gépházban az “erős, de izzadó” Snapdragon 810 helyett végül a kicsit visszafogottabb, de egyben megbízhatóbb 808-as rendszerchip dolgozik 3 gigabájt rendszermemória társaságában. A tárhely kiépítéstől függően legfeljebb 64 gigabájt lehet, és szerencsére nem felejtették le a maximum 128 gigabájtos kártyákat támogató microSD bővítőhelyet. Más márkákhoz hasonlóan a Moto X Style is a kamerára gyúr, a hátlapra egyenesen 21 megapixeles fényleső került, míg a szelfikamera 5 megapixeles. Az áramellátást egy 3000 mAh kapacitású akku biztosítja, ami ezt a hardvert minden bizonnyal a szokásos egy-másfél napig tudja kiszolgálni.

A Moto X Style egyik legnagyobb durranása a magyar (és általában az európai) közönségnek nem mond sokat, de látszik, hogy jó ötletekkel igyekeznek visszaszerezni az amerikai piacot. A mobil ugyanis egyszerre tudja használni a GSM és CDMA hálózatokat, így az ilyen módon is megosztott amerikai területeken is valódi szolgáltatófüggetlenséget kínál. Kezdő ára az Egyesült Államokban 399 dollár, azaz nagyjából 112 ezer forint, bár a hazai árképzés sajátosságai miatt ezt nem kell még feltétlenül irányadónak venni arra, hogy itthon mennyiért szerezhetjük be a telefont (már akkor, ha egyáltalán eljut idáig hivatalos csatornákon).

A Style kistesója a Moto X Play, ami tulajdonképpen a nagyobb modell kissé lebutított változata. Itt a rendszerchip Snapdragon 615, az 5,5 hüvelykes kijelző pedig már “csak” full HD felbontású. Viszont érdekes módon a Play esetében nagyobb az akku (egész pontosan 3630 mAh kapacitású), és a kamerák is megegyeznek a Style-ban találhatókkal. A kistesó már csak 299 dollárba, azaz nagyjából 84 ezer forintba kerül Amerikában, és két SIM kártyás változatban érkezik.

Középkategóriában a Motorola nagy androidos visszatérő családjának, a Moto G-nek legfrissebb kiadását mutatták be. Itt a kijelző 720p felbontást villant 5 hüvelyken, alatta pedig egy Snapdragon 410 rendszerchip dolgozik 2 gigabájt RAM segítségével. Hátoldali kamerája 13, szelfikamerája pedig 5 megapixeles. A 8 és 16 gigabájtos háttértárral érkező, LTE-képes, új Moto G ráadásul IPX7 szabvány szerinti vízálló borítást kapott, a beépített akku 2470 mAh kapacitású. Az amerikai nyitóár 180 illetve 220 dollár a 8 és 16 gigabájtos modellek esetében: az 50 és 62 ezres árszint ugyancsak változhat, mire a telefonok beérkeznek Európába, de mivel a hazai hivatalos forgalmazás híján úgyis pár országgal nyugatabbra kell mennünk értük, a különbség talán nem lesz mellbevágó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik