Mobil

Új tepsimobilt villant a Huawei

A G8 nem lesz éppen kicsi, felszereltsége alapján pedig csúcsközelben versenyez.

Hivatalosan is bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját a Huawei. A G8-at 5full HD felbontású, 5 hüvelykes képátlóval rendelkező kijelzővel szerelik, mely alatt érdekes módon nem a Huawei saját fejlesztésű chipje, hanem egy 64 bites Snapdragon 615 SoC dolgozik egy Adreno 405 grafikus vezérlő kíséretében.

A G8 kétféle kiépítésben érkezik a boltokba. Az olcsóbb változat (boldogabb vidékeken 105 ezer forint környéki összegért) 2 gigabájt memóriával és 16 GB háttértárral vihető haza, míg a 122 ezer forint környékén debütáló erősebb modellben 3 GB RAM és 32 GB tárhely figyel. Szerencsére egyik változatból sem hagyták ki a legfeljebb 64 gigabájtos kártyákat kezelő microSD bővítőhelyet.

A telefonon bejelentéskor az Android 5.1-es változata fut a Huawei saját Emotion UI felületével felturbózva, és állítólag az idén megjelenő Android verzió (amely egyesek szerint nem 6-os, csak 5.5-ös lesz) is gyorsan elérhető lesz rá. Fényképezés terén egy 13 megapixeles, LED vakus hátlapi, valamint egy 5 megapixeles előlapi fénylesőt kap a G8, amely a fenti tulajdonságok mellett természetesen elboldogul WiFi, Bluetooth 4.0, 4G/LTE hálózatokon, navigációhoz ott a GPS/Glonass, az előreláthatóan másfél napos működéshez pedig 3000 mAh kapacitású akku biztosítja az áramot. Érdekesség lesz még a hátlapra, a kamera alá szerelt ujjlenyomat-olvasó, amely elhelyezése folytán valószínűleg a mutatóujj beolvasására lesz a leginkább alkalmas. A G8 fehér, fekete, valamint a Győzike-lelkületűek kedvéért arany színben lesz kapható, de hogy pontosan mikorra ér Magyarországra, és itthon mennyire módosul a külföldön még egész jónak tűnő ár, az még homályos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik