Mobil

Körkép: fiatalos új mobilok nyárra

Laza formák, izgalmas színek: íme, néhány trendi készülék-tipp a strandra, fesztiválokra és egyéb szabadidős tevékenységekhez!

Ahogy a mobiltelefonok már nem csak alapértelmezett kiegészítőknek, de egyre többeknél divatkellékeknek is számítanak, sokan úgy váltogatják a zsebükben, vagy táskájukban hordott eszközöket, mint a cipőt, vagy ruhát. Mások pedig időről időre azért cserélik le telefonjaikat, mert az aktuális időszakhoz más és más funkciókat tartanak fontosnak.

Utóbbira jó példa a Sony Xperia M4 Aqua, amely külsőre ugyan nem üt el a fekete vagy fehér borítású, hagyományos formájú készülékektől, ám vízálló, ami a strandra, vízparti buliba ideálissá teszi. 13 megapixeles kamerája természetesen szintén használható víz alatt – persze csak korlátozott mélységig és nem órákon át, de még így is remek fotókat készíthetünk a felszín alatti világról.

A Samsung Galaxy Edge igazi prémium készülék, itt a funkcionalitás mellett a forma érdemel említést: az egyedülállóan kialakított érintőkijelző kétoldalt “rágörbül” a telefon keretére. Itt már négy színből is válogathatunk, a fekete és fehér mellett arany, valamint zöldes árnyalat is elérhető.

A nyári időszakban a fesztiválok látogatói is találhatnak olyan készülékeket, amivel igazán menővé tehetik a megjelenésüket. A Sony Xperia Z3, vagy ennek Compact változata már a MobilTárca szolgáltatásra felkészítve érkezik, így akár egy érintéssel, bankkártya használata nélkül fizethetünk a különféle nyári rendezvényeken italokért, belépőkért vagy szolgáltatásokért.

A nyár természetesen a szabadban eltöltött időről, aktív kikapcsolódásról is szól, ezért többen választanak olyan mobilokat, amelyek valamilyen sporttal, fitt életstílussal kapcsolatos funkcióval, kiegészítővel érkeznek. Ilyen például a Huawei P8 Lite, amelyet egyes akciókban a gyártó B1 Talkband “fitness-karkötőjével” párban adnak. A telefonnal Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikáló okos eszköz többek között a megtett lépések számár, vagy az elégetett kalóriákat is nyilvántartja, így a nyári napokat kiválóan kihasználhatjuk egy kis extra mozgásra.

Aki pedig egy csúcsmobilt arra is szívesen használna, hogy a strandon, vagy egy hétvégi házas buliban minőségi zenét szolgáltasson, lecsaphat a Telekom nyári akciójában szereplő HTC ONE M9-re, amelyhez most egy kifejezetten izmos hangképpel rendelkező Harman/Kardon One vezeték nélküli hangszóró jár: ezzel elfelejthetjük a telefon kihangosításával is csak cincogó, halk zenét, a basszuskiemeléssel ellátott kiegészítővel minőségi szinten hallgathatjuk a telefonról sugárzott tartalmakat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik