Mobil

HD-kijelzős okostelefon 15 ezer forint alatt

Van szerencsénk bemutatni a világ egyik legolcsóbb HD-kijelzős mobiltelefonját.

A Doogee márkanév egyelőre csak kevesek számára hangzik ismerősen, mindenesetre tény, hogy ezzel a kínai gyártóval mostanság egyre több híradásban futhatunk össze. Az eddig elsősorban hatalmas kapacitású akksis mobiljairól ismert gyártó ezúttal egy szuperolcsó új készülékkel rukkolt elő.

A Doogee X5 egy 143 milliméter hosszú, 72,2 milliméter széles és 8,8 milliméter vastag androidos okostelefon, melynek előlapján egy kereken 5 colos képátlójú és 1280×720 pixeles HD felbontású érintőkijelző található. A megfelelő számítási teljesítményről a MediaTek-féle MT6580-as chipset gondoskodik a maga négy darab 1,3 GHz-es órajelű Cortex-A7 processzormagjával és PowerVR G6200-as grafikusgyorsítójával.

 

A fekete és fehér színekben érkező újdonságban egy 2200 mAh kapacitású akkumulátor található, a dupla LED-segédfényes főkamera révén pedig maximum 5 megapixeles felbontásban fotózhatunk. A Doogee X5 augusztustól lesz kapható, még pedig 49 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 14 ezer forintos áron. Sajnos üröm az örömben, hogy a RAM csak 512 MB kapacitású, illetve, hogy a microSD-vel bővíthető flashmemória is csak 4 GB-os. Érkezik egyébként egy kicsit drágább változat is, melyben már 64 bites chipset és LTE mobilnet is van, abban pedig egyelőre csak bízni tudunk, hogy ebben a modellben memóriából is több lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik