Mobil

6 colos okostelefon nagyágyú jön szeptemberben

A Huawei várhatóan az ősz legelején leplezi le vadonatúj phabletét, a legújabb Mate-et.

A Huawei 2013 elején jelentette be első nagykijelzős Mate okostelefonját, legutóbb pedig tavaly szeptemberben adott ki ilyen készüléket: a Mate 7 egy remekül sikerült készülék, mint ahogy az a róla készített részletes tesztünkből is kiderül. Jó hír, hogy hamarosan érkezik az utód.

A kínai gyártó ugyanis már kiküldte azt a meghívót, mely szeptember 2-re Berlinbe hívja a szakújságírókat, még pedig “egy új flagship” leleplezésére. Ez a titokzatos újdonság minden bizonnyal a Mate 8 lesz, melynek kijelzője pletykák szerint változatlanul 6 colos képátlójú, viszont a felbontás Full HD-ről QHD-re nő. A kiváló sebességre a cég saját fejlesztésű Kirin 950-es chipsete jelenthet garanciát, mely alaphelyzetben 3 GB RAM és 32 GB flashmemória társaságát élvezi, de ezenkívül érkezik egy 4 GB RAM-os és 64 GB belsőmemóriás változat is.

A dupla SIM-slotos és ujjlenyomat szenzoros Mate 8 előlapi kamerája 8 megapixeles felbontású, a hátoldali főkamera révén pedig 20 megapixeles felvételek készíthetők. A várható ára egyelőre ismeretlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik