Mobil

Korrupció ellen nevel a Telenor

Vidéki fesztiválon felépített ötletes játék hívja fel a figyelmet a mutyi, a csalás és a megvesztegetés visszásságaira.

A Bánkitó Fesztivál eddig arról (is) volt híres, hogy a leginkább alternatív szellemiségű rendezvény kifejezetten kerülte vállalati szponzorok részvételét. A szervezők szerint a Telenor az első cég, amely áttörte ezt a falat, nem véletlenül: az Átlátszó és a Transparency International partnereként egy igazán fontos társadalmi kérdésre hívják fel a figyelmet a tóparti eseményen.

A távközlési vállalat már évek óta elkötelezetten küzd a korrupció és az illegális kerülőutak kihasználásának gyakorlata ellen, most pedig a fesztiválon szórakozó fiataloknak egy ötletes installációval mutatják be, miért veszélyes egy “mutyiországban” élni. A Mutyimentes Övezetben felépített Átlátszó Labirintusból csak akkor lehet jó irányban kijutni, ha az egyes elágazásoknál a tableteken megjelenő kérdésekre helyesen válaszol a játékos. Ezek a kérdések általános élethelyzeteket mutatnak be, ahol lehetőség van a legális utak megkerülésére – ekkor viszont elveszünk a korrupció útvesztőjében.

A labirintus mellett a két civil szervezet előadásokkal, oknyomozó játékkal és beszélgetésekkel mutatja be az érdeklődőknek a Magyarországon egyre jobban elharapózó korrupció veszélyeit. A Telenor annak ellenére fel merte vállalni az aktív támogató szerepét az ügyben, hogy közben a versenyszférában természetesen a közigazgatási szektorral is üzleti kapcsolatban áll, így ez a szerepvállalás nem csak a fesztivál szervezői szerint dícséretes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik