Mobil

Hivatalos: itt az LG G4 Full HD kijelzős kistesója

Ha a G4 túl nagy, illetve túl drága számunkra, akkor az immár hivatalosan is bejelentett G4 S a nekünk szánt új LG okostelefon.

Az LG tavasszal leplezte le 2015-ös zászlóshajó kategóriás mobiltelefonját, a már általunk is alaposan letesztelt G4-et, melynek nemrégiben G4c néven bukkant fel a szerényebb tudású és egyben persze olcsóbb testvérmodellje, most pedig megérkezett a G4 S, mely a G4c és a G4 közé ékelődik be.

5,5 colos elképesztő QHD kijelző helyett ezúttal be kell érnünk egy némileg szerényebb 5,2 colos és Full HD felbontású panellel (424 ppi). A motorháztető alatt egy nyolcmagos 1,5 GHz-es Qualcomm Snapdragon 615 chipkészlet található, mely 1,5 GB RAM, illetve 8 GB belsőmemória társaságát élvezi, és természetesen a microSD memóriakártyás bővítési lehetőség is adott.

 

A nyomógombok nem meglepő módon a hátoldali 8 megapixeles és LED-segédfényes kamera mellett kaptak helyet, a frontkamera révén pedig maximum 5 megapixeles felbontású szelfik készíthetők. A főkamera megkapta a nagytesó színspektrum szenzorát, lézeres autofókuszát, illetve manuális üzemmódját, és érdekesség, hogy csak Európában 8 megapixeles felbontású, ugyanis Latin-Amerikában 13 megapixeles hátsó fénylesőt kap a telefon. A 142,7×72,6×9,85 milliméter méretű, illetve 139 gramm tömegű újdonság kapcsán említést érdemel még a 2300 mAh kapacitású kivehető akkumulátor, a villámgyors LTE mobilnet, a Bluetooth 4.1, az NFC és a GPS-vevő.

Az Android 5.1.1 (Lollipop) operációs rendszerű, illetve LG UX 4.0 felhasználói felületű LG G4 S pontos ára egyelőre ismeretlen. A Metallic Silver, Ceramic White és Shiny Gold színváltozatokban készülő telefon egyes piacokon LG G4 Beat néven lesz kapható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik