Mobil

Bankkártya méretű vízálló telefon jön hazánkba

Ezek a szuperkompakt új mobiltelefonok remekül használhatók például második készülékként.

Hamarosan megérkeznek Magyarországra azok a bankkártya méretű, pontosabban a bankkártyákéhoz hasonló formájú mobiltelefonok, amelyek vidám, divatos színeikkel, praktikus tulajdonságaikkal nem csak a fiatalokat kívánják meghódítani, hanem az aktív pihenést választókat, a nyaralókat, a sokat utazókat is: akiknek második telefonra van szükségük. A szingapúri Aplustec LLP gyártó Card Phone termékcsaládjának három tagja lesz kapható Magyarországon, a CM1-Aqua, a CM1-Super és a CM1-Colour’s – a készülékekről hamarosan részletes tesztben számolunk majd be.

A mindössze 38 grammos és 6,3 milliméter vastag CM1-Aqua a világ első bankkártyaméretű vízálló telefonja, mely 29990 forintos áron debütál hazánkban. Olyan vékony és könnyű, hogy a bankkártyák mellett elfér a pénztárcában is. A tartozék 4 GB-os microSD memórián kényelmesen elférnek a kedvenc zenék. Az akkumulátor kapacitása közel hat nap készenléti időre elegendő, a töltés szabványos microUSB kábellel történik. A hazai forgalmazó közlése szerint a készülék unikum, hiszen az elterjedt IPX7-es szabványnál jobb, IPX8-as vízállóságú, ami a szabvány szerint a vízzel szembeni ellenállás legmagasabb foka, Az IPX8-as szabvány azt tanúsítja, hogy a készülék egy méternél mélyebb vízbe történő folyamatos merítés hatása ellen is védett. Nem véletlen, hogy a gyártó célközönsége a strandolók, a vízi-sportolók és a horgászok.

 

Az ugyancsak bankkártya méretű, ám kicsit dundibb, 27940 forintos CM1-Super hasonló tudású, mint a CM1-Aqua. A különbség a vízállóságon kívül az, hogy nagyobb méretű kijelzővel, nagyobb billentyűkkel, hosszabb üzemidővel, és vastagabb készülékházzal rendelkezik. A CM1-Super a hosszú készenléti idő miatt az utazók, kirándulók részére lehet előnyös. A készülék érdekessége, hogy a nagy akkumulátorkapacitás ellenére gyorsan, akár 2,5 óra alatt teljesen fel lehet tölteni.

 

A gyerekeknek, fiataloknak szánt készüléktípus, a 24990 forintos CM1-Color’s, nevéhez hűen rengeteg divatos színben és mintában lesz kapható. Ez a készülék is, ugyanúgy mint a “testvérei” 4 GB-os microSD tárhellyel rendelkezik. Minden készülék tartozéka egy SIM-kártya adapter, így microSIM és nanoSIM méretű kártyákkal is használhatók. Ezenkívül mindegyik készülék képes arra, a Bluetooth tárcsázóval távirányítsa az elsődlegesen használt okostelefont. A beépített nyomkövető segítségével informálódhatunk az idősebb, feledékenyebb családtagunk, vagy kisiskolás gyermekünk tartózkodási helyéről, és akár a kiránduláson eltévedt ismerősünk helyzete is lekérhető. Mindegyik típus képes zenelejátszására és FM rádió műsorok vételére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik