Mobil

120 megapixeles fotókat lő az új mobil

A kínai mobiltelefon gyártó iparág legfrissebb fejlesztése egyértelműen a képalkotásra van kihegyezve.

A Gionee neve az okostelefon iránt fokozott érdeklődést mutatók számára ismerősen csenghet: ez az a gyártó, mely a közelmúltban elsősorban szupervékony Elife készülékeivel hívta fel magára figyelmet. A vállalat most végre hivatalos formában is bejelentett E8-as készüléke azonban nem pengevékony kivitele, hanem sokkal inkább fejlett kamerája révén hívhatja fel magára a figyelmet.

 

A 164×82,3×9,6 milliméter méretű és nem kevesebb mint 207 gramm tömegű fémvázas újdonság hátoldalában egy 24 megapixeles felbontású képérzékelő teljesít szolgálatot, melynek révén akár 120 megapixeles fotók is készíthetők. Azt egyelőre nem tudni, hogy ezt pontosan hogyan kell értelmezni: a 120 megapixel esetleg több felvétel egymásra exponálásából jön ki, vagy esetleg a panorámakép üzemmód produkálja több kép egymás mellé pakolásával. Megjegyzendő, hogy a nemrégiben általunk is alaposan letesztelt LG G4 16 megapixeles kamerájával is készíthetünk akár 100 megapixelnél nagyobb felbontású panorámaképeket. Az E8 frontoldali kamerája egyébként 8 megapixeles felbontású, csakúgy, mint az LG G4 szelfikamerája.

 

Az alig 0,8 másodperc alatt elindítható kamera révén akár 0,08-0,2 másodperc alatt is fókuszálhatunk, ezenkívül pedig említést érdemel még a hatlencsés objektív, az optikai képstabilizátor, a dupla LED-segédfény, a veszteségmentes zoom, illetve a 4K videófelvevő. Az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerű, illetve Amigo 3.0 felhasználói felületű, dedikált exponálógombos telefon előlapját egy 6 colos képátlójú és QHD felbontású AMOLED érintőkijelző uralja, a megfelelő számítási teljesítményről pedig egy nyolcmagos 2 GHz-es MediaTek Helio X10 chipset gondoskodik. A RAM 3 GB-os, a belsőmemória 64 GB-os, az akkumulátor pedig 3250 mAh kapacitású. A Gionee Elife július 15-én debütál a boltokban, az ára pedig 3999 jüan (180 ezer forint) lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik