Mobil

Bezuhan a tavalyi csúcsmobil ára

A OnePlus One egy igen jól sikerült készülék, mely egy éves születésnapját követően hamarosan olcsóbb lesz.

Az Oppo korábbi munkatársai által alapított OnePlus tavaly április végén jelentette be a remek ár/érték arányú OnePlus One-t, melynek várhatóan június 1-jén, vagyis holnap érkezik meg az utódja. A OnePlus Two bejelentésével egy időben állítólag csökkeni fog az elődmodell ára, még pedig kereken 50 dollárral: ennek megfelelően a 16 GB-os modell 248 dollárba (70 ezer forint), a 64 GB-os változat pedig 298 dollárba (83 ezer forint) fog kerülni. Hazánkban jelenleg legolcsóbban mintegy 115 ezer forintos áron vásárolhatunk ilyen készüléket.

A 152,9×75,9×8,9 milliméter méretű telefon a szélein mindössze 4,6 milliméter vastag, a szuperkönnyű magnézium alkalmazása révén pedig a tömegét sikerült 162 grammos szinten tartani. Az IPS technológiájú érintőkijelző 5,5 colos képátlón 1920×1080 pixeles Full HD felbontást vonultat fel, ily módon a pixelsűrűsége 401 ppi. A motorháztető alatt ugyanaz a Qualcomm Snapdragon 801-es (8974AC) chipkészlet található, mint ami a Samsung Galaxy S5-ben is ott figyel, vagyis kapunk egyrészt négy darab 2,5 GHz-es Krait 400-as processzormagot, másrészt pedig egy felturbózott Adreno 330-as grafikusgyorsítót.

 

A RAM a legújabb trendeknek megfelelően 3 GB kapacitású, a belsőmemória pedig kiviteltől függően 16/64 GB-os, microSD slotot viszont sajnos nem kapunk – talán ez a készülék egyetlen gyenge pontja. A dupla LED-es, hatlencsés főkamera f2-es fényerővel bír, Sony IMX214-es képérzékelője 13 millió képpontot vonultat fel, ezenkívül pedig a 0,3 másodperces fókuszálási idő, illetve a 4K videófelvevő mellett sem mehetünk el szó nélkül. A frontkamera 5 megapixeles felbontású. A hátlap könnyen cserélhető, és a gyártó kínálatában bambuszból, fából, illetve kevlárból készített hátlapok is elérhetők. Az energiaellátásról egy 3100 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátor gondoskodik, a sztereó hangszóró finomhangolását pedig a JBL munkatársai végezték el. A természetesen LTE és NFC kompatibilis OnePlus One microSIM kártyával etethető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik