Mobil

A Lenovo bemutatta a jövő okostelefonját

László Ferenc
László Ferenc

tech újságíró. 2015. 05. 29. 10:00

A Smart Cast koncepció bemutatásával a Lenovo PC-szerű használatot honosítana meg az okostelefonokon.

Mivel a mai okostelefonok csak korlátozottan alkalmasak tartalomfogyasztásra, a Lenovo által most leleplezett Smart Cast paradigmaváltást hajt végre azáltal, hogy egy beépített lézerprojektorral, infravörös mozgásérzékelővel és nagyteljesítményű algoritmusokkal ellátott okostelefont ad a felhasználók kezébe.

 mp-l02 (Array)

A felhasználó egy nagyméretű virtuális érintőképernyőt vetíthet az asztalra, virtuális billentyűzeten gépelhet, és irodai alkalmazásokkal dolgozhat (számológép, rajzoló és jegyzetkészítő program, sőt még szerkesztéseket is végezhetnek a Microsoft PowerPoint-ban). Kizárólag a projektor segítségével a szobánk falát mozivászonná alakíthatjuk át videók megtekintéséhez, prezentációk bemutatásához, sőt akár a Fruit Ninja-hoz hasonló játékok játszásához, amelyeket kézmozdulatokkal vezérelhetünk az asztalon. Videochatelés közben pedig lehetőségünk van tartalmakat vetíteni a falra, miközben az okostelefon képernyőjén egyidejűleg más tartalmat tekintünk meg.

mp-l01 (Array) 

A Lenovo Tech World rendezvényen az ismert zongorista, Lang Lang demonstrálta a jelenleg még csak prototípus állapotú Smart Cast képességeit: miközben a művész a The Entertianer feldolgozását játszotta a virtuális billentyűzeten, az okostelefon projektora a zenemű kottáját jelenítette meg.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.