Mobil

Mobilpiac: a Microsoft és a Sony sincs az első tízben

Lássuk, hogy jelenleg körülbelül milyen erőviszonyok uralkodnak az okostelefon szektorban!

Tomi Ahonen korábbi Nokia vezér mostanság piacelemzőként tevékenykedik és most kiadta legfrissebb okostelefon piaci kimutatását. Ebből kiderül, hogy eladási darabszám alapján az idei esztendő első negyedévében a Samsung volt a világ legnagyobb okostelefon gyártója, mely dél-koreai vállalat 82,2 millió eladott készülékkel a piaci torta mintegy 24,3 százalékát hasította ki magának.

A második hely az amerikai Apple-t illeti meg: az almás logós gyártó az első negyedévben 61,6 millió iPhone-t dobott piacra és ezzel 17,9 százalékos piacrészt szerzett. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a nemrégiben a Motorolát felvásárolt, kínai Lenovo állhat fel, mely cég piaci részesedése mintegy 5,5 százalékra tehető.

Ezután az 5,1 százalékos Huawei, a 4,5 százalékos LG, a 4,4 százalékos Xiaomi, a 3,5 százalékos ZTE, a 3,4 százalékos Coolpad, a 2,8 százalékos TCL, illetve a 2,7 százalékos Vivo következik a sorban. Érdekesség, hogy a Nokia mobilgyártó üzletágát nemrégiben bekebelezett Microsoft, illetve a japán Sony nem szerepel a top10-ben, illetve megjegyzendő, hogy a tíz legnagyobb gyártó közül kilenc ázsiai, és túlnyomórészt kínai székhelyű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik