Mobil

A legfrissebb csúcsmobil: itt a Sony Xperia Z3+

A japán gyártó ezúttal egy felsőkategóriás okostelefon újdonsággal rukkolt elő.

A Sony április közepén saját hazájában, Japánban leplezte le a tavaly ősszel érkezett Xperia Z3 közvetlen utódmodelljét, az Xperia Z4-et, mely design fronton nem sok újdonságot hozott, viszont némileg vékonyabb és könnyebb lett, ezenkívül pedig a chipsete is komolyabb teljesítményű. Most pedig megérkezett ennek a készüléknek a nemzetközi piacokra szánt kiadása, mely Xperia Z3+ néven támad.

 

A fémkeretes és elöl-hátul üvegborítású, vízálló kivitelű csúcsmobil mindössze 6,9 milliméter vastag, a tömege pedig 144 gramm. Az előlapot egy 5,2 colos képátlójú IPS LCD érintőkijelző uralja, mely a legfrissebb trendtől eltérően még nem QHD, hanem “csak” Full HD felbontású – a pixelsűrűség az elődhöz hasonlóan 424 ppi. A Z3+ fedél nélküli USB-porttal rendelkezik, mely könnyebbé és kényelmesebbé teszi a telefon töltését – a mágneses csatlakozót eltávolították, így a készülék egészében letisztultabb és igazán minimalista külsőt kapott.

 

A motorháztető alatt a Qualcomm aktuális nagyágyúja, a 64 bites Snapdragon 810 kapott helyet, melynek nyolc processzormagja 1,5-2 GHz-es órajelen ketyeg. A RAM 3 GB kapacitású, a 32 GB-os integrált flashmemória parányi microSD memóriakártyák révén bővíthető, az energiaellátásról pedig egy 2930 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik (Z3: 3100 mAh). Az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerű, többféle színváltozatban (fekete, fehér, réz, tengerzöld) gyártott készülék hátoldali főkamerája 20,7 megapixeles felbontású – a frontkamera révén maximum 5,1 megapixeles szelfik készíthetők. Az egyelőre ismeretlen árú Sony Xperia Z3+ forgalmazása júniusban kezdődik meg.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik